Tervuursesteenweg opnieuw acht maanden dicht

Aannemer start met aanleg fietspaden • Verkeer naar Elewijt moet omrijden

De Tervuursesteenweg krijgt vanaf maandag veilige, vrijliggende fietspaden
Baert Marc De Tervuursesteenweg krijgt vanaf maandag veilige, vrijliggende fietspaden
De Tervuursesteenweg in Perk gaat maandag voor acht maanden dicht voor al het verkeer richting Elewijt. Aanleiding is het aanleggen van vrijliggende fietspaden. Opvallend: de steenweg werd pas een jaar geleden heropend nadat er twaalf maanden aan gewerkt werd. Door een onteigeningsgeschil konden beide werken niet gecombineerd worden.

Exact een jaar geleden ging de Tervuursesteenweg tussen Perk en Boekt opnieuw open. Twaalf maanden lang was de steenweg dicht voor rioleringswerken. Al die tijd moest het verkeer tussen Perk en Elewijt een omleiding van zo’n zes kilometer volgen. Groot was dan ook de opluchting bij omwonenden toen de weg begin november vorig jaar heropend werd. Maar nu maandag wordt de steenweg opnieuw helemaal afgesloten, ditmaal alleen voor het verkeer dat van Perk naar Elewijt moet. Wie in de andere richting moet, kan wel nog door. De komende acht maanden worden er veilige, vrijliggende fietspaden aangelegd.

Onteigeningen

“Het gaat om werken die we eigenlijk gelijktijdig met de heraanleg van de Tervuursesteenweg hadden willen uitvoeren, maar we zaten geblokkeerd door enkele eigendomskwesties”, legt schepen van Openbare Werken Wim Mombaerts (Klaver/N-VA) uit. “Er moest via de gerechtelijke weg onteigend worden, waardoor er vertraging op de uitvoeringsplannen kwam en we de fietspaden nu pas kunnen aanleggen. Jammer voor de omwonenden, maar we kunnen er zelf niets aan doen.”

Om de hinder te beperken, wordt de komende maanden in vijf verschillende fases gewerkt. “Daardoor zal de weg tot volgende zomer alleen in de richting van Elewijt afgesloten moeten worden”, aldus nog Mombaerts. “Het lokale verkeer dat van Perk naar Elewijt wil, zal ook een veel kortere omleiding dan bij de vorige werken moeten volgen. Zij zullen via de Kampenhoutsesteenweg en de Hoogstraat kunnen rijden, net zoals de bussen van De Lijn. Doorgaand verkeer moet wel opnieuw de grote omleiding via de Woluwelaan volgen.”

Helemaal dicht

Alleen in de laatste fase – vermoedelijk ergens eind juni – wordt de Tervuursesteenweg opnieuw volledig afgesloten. “Maar dat zal slechts enkele dagen het geval zijn”, verduidelijkt de schepen nog. “In die dagen wordt namelijk de nieuwe asfaltlaag gegoten. De exacte data hiervoor zijn nog niet bekend en zullen later gecommuniceerd worden.”

De vrijliggende fietspaden worden over een afstand van 1,7 kilometer aangelegd, waardoor het voor fietsers in de toekomst veiliger rijden wordt tussen Perk en Elewijt. Er komt ook nieuwe verlichting langs de nieuwe fietspaden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.