Terug van (even) weggeweest: Jan van Hoof maakt rentree in gemeenteraad

Ex-schepen Jan van Hoof is na een jaar afwezigheid opnieuw gemeenteraadslid.
Foto Lukas Ex-schepen Jan van Hoof is na een jaar afwezigheid opnieuw gemeenteraadslid.
Bijna een jaar moest Jan van Hoof (Groen) de Steenokkerzeelse gemeenteraad missen, maar nu is hij terug van weggeweest. Nadat Groen-kopman Bart Verstockt door een verhuis uit de gemeenteraad stapte, kreeg van Hoof opnieuw een zeteltje. “Ik zal me de komende vijf jaar opnieuw voor de volle honderd procent smijten”, zegt hij vastberaden.

Twaalf jaar lang zetelde Jan van Hoof in de Steenokkerzeelse gemeenteraad. Eerst voor LVB en nadien voor Open Vld. In de vorige legislatuur was van Hoof in de eerste drie jaar schepen, maar na een intern dispuut stapte hij in 2016 uit Open Vld. De laatste twee jaar van die legislatuur zetelde hij dan ook als onafhankelijke. In de aanloop naar de verkiezingen van oktober vorig jaar trok van Hoof naar oppositiepartij Groen. Met 109 voorkeurstemmen werd hij daarentegen maar zesde opvolger. “Voor mij waren de verkiezingen een teleurstelling, ondanks dat de partij het voortreffelijk deed en van één naar drie zetels ging”, blikt van Hoof nog even een jaar terug in de tijd. “Na 14 oktober had ik me er dan ook bij neergelegd dat mijn verhaal in de gemeenteraad afgelopen was.”

Annemie Aelvoet

Maar toch mocht van Hoof vorige week donderdag opnieuw de eed als gemeenteraadslid afleggen. Groen-kopman Bart Verstockt is namelijk verhuisd uit Melsbroek en moest daarom zijn ontslag indienen. Eerste opvolger Patrick Debeyter zetelt al in de OCMW-raad en tweede opvolger Annemie Aelvoet (de zus van gewezen minister Magda Aelvoet, red.) overleed plots begin vorige week. “De andere opvolgers gaven aan het mandaat niet op te willen nemen, waardoor ze in mijn richting keken. Ik ga me dan ook voor de volle honderd procent smijten. Niet alleen omdat ik me volledig wil inzetten voor de gemeente, maar ook ter ere van Annemie. Daarnaast wil ik hiermee ook het fantastische werk van Bart Verstockt voortzetten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.