Stakers blokkeren Brucargo zes uur lang

Stakers blokkeerden vrachtluchthaven Brucargo zes uur lang.
Robby Dierickx Stakers blokkeerden vrachtluchthaven Brucargo zes uur lang.
Een veertigtal stakers heeft woensdagochtend de toegangswegen tot de zowat tweehonderd bedrijven op Brucargo geblokkeerd. Werkwilligen moesten hun wagen elders parkeren om vervolgens te voet naar hun werk te gaan.

De stakers vatten woensdagochtend al om 4 uur post aan de rotonde aan de ingang van de vrachtluchthaven. Met luchthavenkarretjes werden de verschillende toegangswegen geblokkeerd. Werknemers van de verschillende bedrijven die toch wilden werken, moesten hun wagen in de buurt parkeren en trokken vervolgens te voet naar hun werk. Ook vrachtwagens werden er tegengehouden. Alleen dringende en medische transporten waarvoor de transportbedrijven een bevelschrift hadden, werden doorgelaten. Om 10 uur werd de stakerspost opgeheven en trokken de actievoerders naar de luchthaven, waar een gezamenlijke actie met de drie vakbonden gehouden werd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.