Sp.a plant zelf bloemen: "Omdat bloembakken anders leeg blijven"

De plaatselijke socialisten laten hun groene vingers zien om de bloembakken aan basisschool Tilia in Melsbroek te vullen.
Lukas De plaatselijke socialisten laten hun groene vingers zien om de bloembakken aan basisschool Tilia in Melsbroek te vullen.
"Als het schepencollege geen euro kan missen voor het beplanten van vier bloembakken voor gemeenteschool Tilia, dan doen wij het maar." Het sp.a-bestuur hield woord en plantte zelf bloemen. Ook betreurt de oppositiepartij dat de geplande omgevingswerken rond de school maar niet beginnen.

"Net als vorig jaar dreigden de vier bloembakken aan het begin van het schooljaar aan gemeenteschool Tilia in Melsbroek leeg te blijven", zegt sp.a'er Edy Van Damme. "Daarom hebben we zelf bloemen, struikjes en potgrond gekocht zodat de leerlingen het schooljaar toch op een fleurige manier kunnen inzetten."


Daarnaast begrijpt de oppositiepartij niet dat de geplande omgevingswerken rond Tilia nog steeds niet gestart zijn. "En dat terwijl er al vier jaar een som voor die werken in de begroting voorzien is", aldus nog Van Damme. "Nochtans zijn de werken nodig, want er zitten putten in de weg en her en der ontbreken er stenen."


"Het klopt dat we de bloembakken hadden moeten beplanten", antwoordt schepen Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). "We zullen dit in de toekomst ook doen. Wat de omgevingsaanleg betreft, zitten we nu in de laatste voorbereidingsfase. De opmetingen zijn bezig. Ik hoop eind volgend jaar met de werken te kunnen starten. Nu tijdelijke oplapwerken uitvoeren, zou weggegooid geld zijn. De situatie aan de school is immers veilig genoeg." (RDK)