Paradise City krijgt extra festivaldag

INWONERS STEENOKKERZEEL MOGEN OP VRIJDAG 23 JUNI GRATIS BINNEN

Tijdens de vorige editie van Paradise City daagden heel wat bezoekers op.
Foto Lukas Tijdens de vorige editie van Paradise City daagden heel wat bezoekers op.
Het ecologische festival Paradise City in Perk duurt dit jaar geen twee maar drie dagen. De organisatoren hebben op vraag van de kampeerders een extra festivaldag ingelast. Die zal echter alleen toegankelijk zijn voor houders van een combiticket en voor inwoners van Steenokkerzeel. Zij mogen die dag zelfs gratis binnen. Het festival vindt op 23, 24 en 25 juni plaats.

Paradise City wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd op het kasteeldomein Ribaucourt in Perk. De voorbije twee edities lokten telkens zowat 6.000 muziekliefhebbers. Het festival viel ook meteen in de prijzen en de Britse krant The Guardian zette Paradise City ook in de lijst van 'de tien beste festivals van Europa waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt'. Bij de voorbije twee edities konden muziekliefhebbers telkens twee dagen genieten van de muziek, in juni wordt er voor het eerst een derde dag aan toegevoegd.

Vraag kampeerders

"Die derde dag komt er vooral op vraag van de kampeerders", zegt Dimitri Verschueren, die het festival samen met Gilles De Decker organiseert. "Ze vroegen of ze al op vrijdag konden overnachten, zodat ze zaterdag niet meer in alle vroegte naar het festivalterrein moeten afzakken. We vonden het zelf ook een uitstekend idee, dus hebben niet lang getwijfeld om die derde festivaldag in te lassen. Op die manier kunnen we onze bezoekers een volledig weekend aanbieden."

Alleen combitickets

Op vrijdagavond 23 juni zullen dan ook al de eerste deejays achter de draaitafels staan. "Er worden echter geen aparte tickets voor die extra festivaldag verkocht", maakt Dimitri Verschueren meteen duidelijk. "Alleen houders van een combiticket kunnen binnen, ook zij die niet blijven kamperen. Daarnaast mogen de inwoners van Steenokkerzeel op die vrijdag gratis binnen. Op die manier willen we de gemeenschap bedanken omdat we het festival hier ondertussen al voor het derde jaar mogen organiseren. Bovendien kunnen de omwonenden dan ook zelf eens van ons festival komen proeven."

Ecologische editie

Paradise City zet ook dit jaar volop in op ecologie. Zo zullen kampeerders opnieuw in kartonnen tenten slapen en zoekt de organisatie manieren om nog minder CO2 uit te stoten. "In vergelijking met de eerste editie zijn we er vorig jaar in geslaagd om 30 tot 40 procent minder CO2 uit te stoten, maar we willen nog beter doen", klinkt het. "Daarom bekijken we nog steeds of we stroom kunnen opwekken met de urine van de festivalgangers, al moet dat uiteraard wel voor voldoende elektriciteit zorgen. We zijn momenteel nog in nauw overleg met de Engelse universiteit die zich hiermee bezig houdt. Ook andere groene initiatieven worden overwogen."

Sofie Dumont

Daarnaast keert ook het pop-uprestaurant van televisiekok Sofie Dumont terug. Zij kookte vorig jaar gezonde gerechten met ingrediënten die ze op het kasteeldomein in Perk vond. De eerste namen worden binnenkort gelanceerd. Nog deze maand zijn voor de vaste bezoekers van Paradise City de eerste tickets verkrijgbaar. Die worden met een fikse korting verkocht. Info:www.paradisecity.be.