Oppositie na gekibbel coalitie: “Ongezond bestuur”

Oppositieraadslid Bart Verstockt (Groen) betreurt het geruzie tussen meerderheidspartijen Open Vld en Klaver/N-VA.
Foto Lukas Oppositieraadslid Bart Verstockt (Groen) betreurt het geruzie tussen meerderheidspartijen Open Vld en Klaver/N-VA.

De oppositiepartijen in Steenokkerzeel hebben zich de voorbije dagen – met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen – ongetwijfeld verkneukeld op de bitsige mails tussen Open Vld en Klaver/N-VA.

“De maskers vallen duidelijk af”, zegt Bart Verstockt van Groen. “Voor de zoveelste keer eindigt een coalitie met de liberalen met geruzie. Het was al langer duidelijk dat het niet klikt met Klaver/N-VA en dat is nu nog maar eens bevestigd.”

Chris Boeykens van CD&V betreurt dat dit soort discussies via e-mails gevoerd worden. “Dit is een voorbeeld van hoe je niet aan politiek moet doen”, klinkt het. “Is er onenigheid, dan las je een vergadering in om alles uit te klaren. Maar je moet dit niet via mails uitvechten.”

Bij sp.a spreekt men van ongezond bestuur. “Dit komt de inwoners niet ten goede”, zegt oppositieraadslid Rony Blommaert. “Om dit soort toestanden te vermijden, kan een coalitie beter uit drie partijen bestaan. Misschien moet men hier na 14 oktober maar eens aan denken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.