Ook kleuters en leerlingen eerste graad krijgen scholenveldloop

Lukas
De gemeente Steenokkerzeel organiseert vanaf dit schooljaar in elke deelgemeente een veldloop voor de oudste kleuters en de leerlingen van de eerste graad van de basisscholen. Die beslissing komt er wegens het grote succes van de jaarlijkse scholenveldloop. 

“Op die manier kunnen ook de kleinsten op een gezonde manier bewegen in hun eigen schoolomgeving”, zegt sportschepen Geert Laureys (Klaver/N-VA). “Dit ook als voorbereiding op het moment dat ze oud genoeg zijn om te participeren aan de jaarlijkse scholenveldloop op de terreinen van FC Perk.”

Door deze aanvulling zorgt de gemeente er ook voor dat iedereen te voet of met de fiets naar de scholenveldlopen kan en moeten er geen bussen ingelegd worden. 91 kinderen van de Sint-Cajetanusschool lopen op woensdag 8 mei vanaf 11 uur aan de voetbalterreinen van FC Perk. De 244 leerlingen van scholen Piramide en Ter Ham beginnen er op woensdag 29 mei om 11 uur op het Hinckaertplein in Steenokkerzeel aan. Op donderdag 13 juni om 14 uur zijn tot slot 73 kinderen van Tilia en De Zandkorrel aan de beurt. Zij lopen op en rond het Pastorieplein in Melsbroek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.