Omwonenden luchthaven liggen wakker... door feestende luchtverkeersleiders

Het feestje vond plaats in een tent op de parking van Skeyes, het vroegere Belgocontrol.
BELGA Het feestje vond plaats in een tent op de parking van Skeyes, het vroegere Belgocontrol.
Zijn het niet de vliegtuigen, dan is het wel een stevig feestje bij Belgocontrol dat de inwoners van Steenokkerzeel uit hun slaap houdt.

De luchtverkeersleiding had wat te vieren: de twintigste verjaardag enerzijds, en de nieuwe naam ‘Skeyes’. Dat werd dan ook stevig gedaan in een tent op de parking. Té stevig, want heel wat omwonenden klaagden over lawaaioverlast. En volgens de gemeente was er geen vergunning om luide muziek te draaien.

De lokale politie kreeg heel wat oproepen, maar mocht niet optreden. “Belgocontrol bevindt zich op het luchthavendomein”, legt korpschef Filip Van Steenbergen uit. “De luchthavenpolitie is wel ter plaatse gegaan en heeft gevraagd om de muziek wat stiller te zetten.”

Omstreeks 23.30 uur waren de problemen dan ook van de baan, al krijgt het incident mogelijk nog een staartje. Volgens burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) had Belgocontrol immers geen vergunning aangevraagd om na 22 uur luide muziek te spelen. “Als jeugdbewegingen zich aan verplichtingen moeten houden met betrekking tot lawaai na 22 uur, dan moet een instantie zoals Belgocontrol dat ook doen”, klinkt het. “We zullen nu in ieder geval bekijken hoe zoiets in de toekomst vermeden kan worden.”

Dominique Dehaene, woordvoerder van Skeyes.
BELGA Dominique Dehaene, woordvoerder van Skeyes.

Skeyes bevestigt intussen dat de politie ter plaatse kwam, en geeft toe dat er geen toelating voor luide muziek na 22 uur aangevraagd werd. “Volgens onze metingen zaten we steeds tussen de 90 en 95 decibel”, zegt woordvoerder Dominique Dehaene. “Overdag is dat geen probleem, maar na 22 uur heb je daar inderdaad een vergunning voor nodig. Vanavond (donderdag, red.) staat opnieuw een evenement gepland, maar daar komt minder volk op af en bovendien zal de muziek minder luid staan. En we hebben iemand ingeschakeld die het geluid voortdurend zal meten.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Van der Poorten

  Rond Zaventem hebben die (nieuwe) bewoners een cursus onverdraagzaamheid gevolgd .

 • bart van de gucht

  Mensen kunnen niks meer verdragen

 • Guy muis

  overdag geen probleem? waarom krijg ik dan een gasboeten van 50euro omdat mijn autoradio te hard stond? was 2 uur in de namiddag en stond ni eens stil!

 • Johan Vercarre

  Het ging soms inderdaad behoorlijk hard ! Ik werk hier op de 5de verdieping hier in de Verkeerstoren & ik kon de beats erg goed horen. Ik hoop nu enkel dat de goede relatie met onze buren hier in Steenokkerzeel er niet onder geleden heeft.

 • ilse kuys

  Verdraagzaamheid