Nieuw schooljaar, nieuwe campagne voor veiliger verkeer

Burgemeester Kurt Ryon en schepen Wim Mombaerts bij het spandoek waarop het zoontje van de burgemeester staat.
Baert Burgemeester Kurt Ryon en schepen Wim Mombaerts bij het spandoek waarop het zoontje van de burgemeester staat.
Samen met de start van het nieuwe schooljaar is maandag een nieuwe campagne rond verkeersveiligheid in Steenokkerzeel gelanceerd. De gemeente liet 24 spandoeken maken om automobilisten aan te manen hun snelheid rond scholen te matigen.

“We krijgen regelmatig klachtendat er rond de scholen nog te snel gereden wordt”, zegt burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA). “Daarom vonden we de start van het nieuwe schooljaar het ideale moment om een nieuwe verkeerscampagne te lanceren. Voor het eerst ondernemen we op zo’n grote schaal actie. Vandaag (maandag, nvdr) gaan 1.300 kinderen weer naar school in onze drie deelgemeenten. Zij verdienen een veilige schoolomgeving en daarom manen we automobilisten met deze spandoeken aan hun snelheid te matigen.”

Op de spandoeken staan onder andere afbeeldingen van verkeersborden die de maximaal toegestane snelheid weergeven, maar er staan ook foto’s van kinderen op. Een van die kinderen is het zoontje van burgemeester Ryon. “Het is niet altijd evident om een jong fotomodel te vinden voor zo’n campagne en mijn zoontje is een fervente fietser. De keuze voor hem was dan ook snel gemaakt”, lacht Ryon.

Burgemeester Ryon bevestigt een van de spandoeken aan een hek.
Baert Burgemeester Ryon bevestigt een van de spandoeken aan een hek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.