Na de Frietchinees, de Fritaliaan: Melsbroek heeft opnieuw eigen frituur

Renato (links) en Angelo openen zondag hun frituur Fritaliaan in Melsbroek.
Lukas Renato (links) en Angelo openen zondag hun frituur Fritaliaan in Melsbroek.
Na de sluiting van De Spotter moeten de Melsbroekenaren al enkele jaren elders hun frietjes halen, maar nu zondag krijgt de Steenokkerzeelse deelgemeente opnieuw een eigen frituur. De 24-jarige Angelo Bottiglieri opent in zijn tuin namelijk zijn frietkot Fritaliaan. Op de menukaart: onder meer een hamburger met bolognaisesaus.

De voorbije zeven jaar was Angelo als jobstudent in verschillende frituren in de omgeving van Melsbroek aan de slag. Nu acht hij de tijd rijp om een eigen frietkot te openen. “Ik woon al heel mijn leven in Melsbroek en kan het maar niet vatten dat de inwoners elders op zoek moeten naar frietjes”, aldus de 24-jarige Belg met Italiaanse roots. “Onlangs verhuisde ik naar een woning twee huizen verderop in de Hoolantsstraat en in de tuin zag ik de mogelijkheid om een frituur te openen. Naast mijn woning plaatste ik een bijgebouw met veranda. Ik zal er achter de toog staan en mijn broer Renato doet het papierwerk. Maandag werd de buurt voor het eerst uitgenodigd voor een ‘proefbak’ en de reacties waren bijzonder positief. Ik kijk dan ook enorm hard uit naar de opening van nu zondag.”

Als ‘frietaliaan' serveer ik graag een hamburger met bolognaisesaus. De frietjes staan uiteraard wel centraal

Angelo Bottiglieri

Een frietchinees kennen we ondertussen al wat langer, maar een fritaliaan, dat is toch iets nieuws. Zijn Italiaanse roots verwerkt Angelo dan ook hier en daar in zijn menukaart. “Zo serveer ik een hamburger met bolognaisesaus”, klinkt het. “Maar uiteraard staan de frietjes wel centraal. Met mijn frituur hoop ik opnieuw wat meer leven in Melsbroek te krijgen.”

Zondag zwaaien de deuren officieel open en krijgen de klanten een hele week lang een gratis sausje mee naar huis. De frituur is bereikbaar via de L. Phillipartstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.