Kunstgrasveld eerste stap in vernieuwing sportcomplex Den Dam

Voetbalclub K. Steenokkerzeel Vlug-Op krijgt nog deze zomer een kunstgrasveld. Daarmee wordt ook meteen de eerste stap in de vernieuwing van sportcomplex Den Dam gezet. Op langere termijn komen er ook nieuwe kleedkamers en kantines voor de voetbal- en de tennisclub. Ook de petanqueclub verhuist dan naar de site in de Damlaan.

De vernieuwing van Den Dam ligt al enkele jaren op tafel en zorgde al die tijd voor heel wat politiek gekibbel. "Daardoor lag het dossier ook al geruime tijd stil", zegt sportschepen Geert Laureys (Klaver/N-VA). "Maar nu is er eindelijk een doorbraak. Deze zomer nog starten we zelfs - in samenwerking met Haviland - met de aanleg van het kunstgrasveld. Dat komt op de plaats van het huidige B-terrein. Ook de omheining wordt volledig vernieuwd. Met dat kunstgrasveld zetten we meteen de eerste stap van de volledige vernieuwing van sportcomplex Den Dam."

Nieuwe kleedkamers

Emile De Backer, voorzitter van K. Steenokkerzeel Vlug-Op, is tevreden dat het kunstgrasveld er eindelijk komt. "We hebben er lang op gewacht", klinkt het. "Zodra het klaar is, zullen de jeugdploegen er op trainen en hun wedstrijden op spelen. De A-ploeg blijft haar wedstrijden wel nog op ons A-terrein afhaspelen."


Ondertussen werkt de gemeente verder aan de volgende fases van de vernieuwing. Zo komen er op termijn nieuwe kleedkamers en kantines voor de voetbal- en de tennisclub en verhuist de petanqueclub van de sporthal naar Den Dam.


(RDK)