Klaslokaal in cafetaria rusthuis

PLAATSGEBREK GEMEENTESCHOOL DE PIRAMIDE TIJDELIJK OPGELOST

Foto Galicia
De leerlingen van gemeenteschool De Piramide in Steenokkerzeel zullen vanaf 1 september les volgen in de cafetaria van serviceflatcomplex De Zilveren Esdoorn. In de cafetaria, dat op een steenworp van de school ligt, wordt een tijdelijk klaslokaal ingericht. De gemeente zoekt wel nog een oplossing op lange termijn.

Gemeenteschool De Piramide barst uit haar voegen. Er staan al twee containerklassen, maar nog is het voor de directie zoeken naar oplossingen voor het plaatsgebrek. Vooral de religieklassen hebben daaronder te lijden. Zo heeft alleen de leerkracht van de niet-confessionele zedenleer zijn eigen lokaal. "Voor de lessen van protestantse godsdienst en van islam hebben we een aparte ruimte ingericht, terwijl de lessen godsdienst in de refter of in andere klaslokalen plaatsvinden", zegt directrice Mimi Peremans.


Maar nu heeft het OCMW een tijdelijke oplossing gevonden voor het plaatsgebrek in de school. "De cafetaria in serviceflatcomplex De Zilveren Esdoorn, dat naast De Piramide ligt, staat regelmatig leeg", zegt OCMW-voorzitter Marc Verhaeghe (Open Vld). "Het leek me dan ook de ideale locatie om een extra klas in onder te brengen. Aanvankelijk hadden we gedacht om het klaslokaal in het OCMW-gebouw in te richten, maar dan zouden we problemen hebben met de privacy. In het gebouw worden namelijk regelmatig privézaken besproken. Maar de cafetaria van de serviceflats is een even goede oplossing."


Concreet zullen de leerlingen op 1 september hun religielessen in De Zilveren Esdoorn krijgen. "Veel extra werk zal dit niet vergen, want er staan al stoelen en banken", aldus nog Verhaeghe. "Er zal enkel een schoolbord en mogelijk een projectieapparaat geplaatst moeten worden. De bewoners zullen er absoluut geen last van hebben. De komende maanden wordt bekeken op welke dagen de leerlingen er onderdak krijgen en op welke dagen de cafetaria voor de senioren toegankelijk blijft."


"Ik ben heel tevreden met deze oplossing", zegt directrice Peremans. "Het is ideaal qua locatie en het helpt ons toch al een tijdje uit de nood." Op lange termijn moet er wel een andere oplossing komen. Dat beseft ook schepen van Onderwijs Jan Van Hoof (Open Vld). "De twee huidige containerklassen die de school telt, kunnen we niet eeuwig gebruiken en ook de cafetaria is slechts een tijdelijke oplossing. Daarom is er nood aan drie nieuwe klaslokalen. Er zijn verschillende pistes. Zo onderzoeken we of de bouw van een nieuw gebouw in de tuin naast de school mogelijk is. Ook kunnen er klassen boven de sporthal komen. Toch wil ik benadrukken dat de school niet kan blijven uitbreiden. Daarom komen er maximaal drie lokalen bij."