Jeugdhuis wordt refter voor gemeenteschool Tilia

De leerlingen vanTilia staan te springen om hun nieuwe refter te ontdekken.
Lukas De leerlingen vanTilia staan te springen om hun nieuwe refter te ontdekken.
In het voormalige jeugdhuis Blizzard in de Thenaertstraat in Melsbroek is gisteren de nieuwe refter van gemeenteschool Tilia geopend. Het jeugdhuis verhuisde in mei naar een nieuw gebouw, waardoor de nood aan een nieuwe eetzaal voor de gemeenteschool opgelost werd.

Wegens plaatsgebrek in het schoolgebouw van Tilia moesten de leerlingen in kleine lokaaltjes eten, wat niet altijd even praktisch was. Maar daar komt nu verandering in, want gisteren openden burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en directrice Mimi Peremans de nieuwe refter van de school. Die werd in het gebouw van jeugdhuis Blizzard ingericht. Het jeugdhuis kreeg in mei een nieuw onderkomen naast de voetbalsite van FC Melsbroek in de Wylder. "De voorbije twee maanden hebben de gemeentearbeiders hard gewerkt om het intensief gebruikte jeugdhuis om te vormen tot een refter. De togen verdwenen, er kwamen nieuwe ramen, toiletten en een nieuwe keuken. Ik ben heel tevreden dat we dit gebouw zo snel konden omvormen tot een multifunctionele ruimte. Zo staat het pand niet leeg en is er een oplossing voor het plaatsgebrek in Tilia."

Fietsenstalling

Behalve als refter zal het voormalige jeugdhuis ook dienst doen als lokaal voor de voor- en naschoolse opvang. Binnenkort wordt er ook een overdekte fietsenstalling geplaatst, waarmee de gemeente nog meer kinderen met de fiets naar school wil krijgen.


(RDK)