Interza haalt los papier in manden niet meer op

Vanaf vandaag laten de afvalophalers van Interza los papier dat in manden op straat wordt gezet staan. De afvalintercommunale neemt die maatregel om de problematiek van weggewaaid papier tegen te gaan. Inwoners van de betrokken gemeenten kunnen hun papier en karton in gele ophaalcontainers steken.

Wezembeek-Oppem/


Kraainem/ Steenokkerzeel


Ondanks dat de gesloten, gele ophaalcontainers aangeboden worden door de afvalintercommunale zetten heel wat inwoners van Zaventem, Kraainem, Steenokkerzeel, Wezembeek-Oppem en Kampenhout hun papier en karton in (was)manden buiten. Aangezien het papier er los in ligt, vliegt het bij winderig weer vaak weg. Dat zorgt ervoor dat de straten regelmatig vol papier liggen. Daarom beslist Interza om dergelijk aangeboden papier en karton niet langer te aanvaarden. Strikt genomen is dit volgens het politiereglement zelfs nooit mogelijk geweest. Vanaf vandaag zullen de papiermanden die nog worden aangeboden niet meer leeggemaakt worden.

Waarschuwingssticker

"Inwoners worden al sinds juni over deze maatregel geïnformeerd via de afvalkrant en het gemeentelijk infoblad", zegt Jan Buysse, directeur van Interza. "Sinds enkele maanden krijgen inwoners die toch nog een mandje gebruiken een waarschuwingssticker op het mandje gekleefd. Iedere oplettende inwoner is bijgevolg van de wijzigingen op de hoogte. Wij verwachten daarom weinig moeilijkheden. Wie papier toch in een mandje zou aanbieden, blijft hiervoor verantwoordelijk. Zeker wanneer het papier wegwaait, is er sprake van een overtreding van het politiereglement en kunnen de opruimkosten op de inwoners verhaald worden. Zwerfvuil voorkomen is veel beter dan het op te ruimen."


Vandaag haalt Interza het papier en karton in Kampenhout op, waar de nieuwe maatregel voor het eerst doorgevoerd zal worden. (RDK)