In pyjama naar Technopolis voor Bednet

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Piramide hebben in pyjama een bezoek gebracht aan Technopolis in Mechelen.
Lukas De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van de Piramide hebben in pyjama een bezoek gebracht aan Technopolis in Mechelen.
In zowat alle scholen in onze regio zaten de leerlingen gisteren in pyjama op de schoolbanken. De pyjamadag was een initiatief van Bednet, dat zieke kinderen de kans geeft om via een webcam mee les te volgen in hun vertrouwde klas. De leerlingen van twee klassen van gemeenteschool De Piramide in Steenokkerzeel mochten zelfs in pyjama op uitstap.

"We hadden al langer een uitstap naar Technopolis in Mechelen gepland en in het Vlaams doe-centrum voor wetenschap deden ze ook speciale acties rond Bednet, dus voor de leerlingen was het leuk om in pyjama naar daar te trekken", zegt directrice Mimi Peremans. "Maar ook alle andere leerlingen in onze school zaten in slaapkledij op de schoolbanken, net als de leerkrachten trouwens. Ikzelf had enkele vergaderingen, dus moest mijn pyjama jammer genoeg thuis laten."

Les volgen vanuit bed

Dankzij Bednet kunnen kinderen via een webcam van thuis uit alles volgen wat in de klas gebeurt. Ook kan lesmateriaal ingescand en doorgestuurd worden naar de leerling, die de papieren op zijn beurt kan invullen en opnieuw kan doorsturen naar de school. (RDK)