Gemeente opent eerste boekenruilkast

Romans, thrillers of non-fictie: alle boekengenres zijn welkom in de kast.
Foto Lukas Romans, thrillers of non-fictie: alle boekengenres zijn welkom in de kast.

Op de hoek van de Vanheylenstraat en de Vereeckenstraat in Melsbroek is gisteren de eerste boekenruilkast van groot-Steenokkerzeel geopend. Het idee kwam van buurtbewoonster Griet Deroover.


Zij kocht de kast aan en stak ze in een kleurig jasje. De bibliotheek heeft vervolgens geholpen om de kast aan te vullen met boeken van allerlei genres. "We zijn heel tevreden dat we een eerste boekenkast in onze gemeente kunnen openen", zegt cultuurschepen Geert Laureys (Klaver/N-VA). "Het is een fijn initiatief dat onze inwoners weer wat dichter bij elkaar brengt. We nodigen iedereen uit onze gemeente dan ook graag uit om gebruik te maken van de kast."


De werking van zo'n boekenkast is simpel: wie een boek uit de kast haalt, legt er een ander exemplaar in de plaats in. "Alle genres zijn welkom, met uitzondering van tijdschriften, kranten, erotische boeken en kinder- en jeugdverhalen (-16). Bij problemen kunnen de inwoners van Steenokkerzeel altijd contact opnemen met de bibliotheek", besluit de schepen.


(RDK)