Firma steekt al voor tweede keer haag in brand

Een groot deel van de haag brandde weg
Lukas Een groot deel van de haag brandde weg
Een firma die het onkruid in Steenokkerzeel bestrijdt, heeft al voor de tweede keer in drie maanden tijd een haag in brand gestoken. Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) kan er niet om lachen en zit eerstdaags met de firma rond de tafel.

Nadat de firma in juni al een deel van de haag achter gemeenschapscentrum De Corren in Steenokkerzeel in brand stak, gebeurde maandagnamiddag hetzelfde met dezelfde haag. “Opnieuw ging de onderhoudsfirma in de fout”, aldus Ryon. “Het onkruid moet er bestreden worden met stomend water, maar de werknemers probeerden het met vuur weg te branden. In een mum van tijd sloegen de vlammen over op de haag. Nochtans had de firma in juni al een uitbrander gekregen nadat ze de haag al een eerste keer om dezelfde reden in brand hadden gestoken. Een menselijke fout kan gebeuren, maar hier hebben ze het verbod gewoon genegeerd. Onbegrijpelijk. Ik zit eerstdaags dan ook rond de tafel met de firma.”

De gemeente zal de volledige haag zo snel als mogelijk verwijderen en zal vervolgens een nieuwe, groene haag planten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Marse

    Die dingen zijn gevaarlijke brandhaarden en doe het niet . Ik begrijp ook niet waarom die firma hun mensen niet opleid om Brandgevaar te bestrijden oa dat als iemand dat doet een 2e persoon met brandblusser klaarstaat !!! Dit is inderdaad al de 2e keer dat dit daar gebeurd !!!