Dwaze dealer wil ketamine aan agent verkopen

Paradise City
Een Brugse twintiger is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel voor het dealen van drugs op het dancefestival Paradise City. Erg slim ging de jongeman niet te werk. Zo bood hij ketamine aan een agent in burger aan.

De man werd vorig jaar betrapt toen hij over de hekken van dancefestival Paradise City aan het klimmen was. De man bleek 8,5 gram ketamine en 270 euro cash op zak te hebben. "Dat was voor eigen gebruik", hield hij vol op het commissariaat. Een agent in burger sprak hem daarin formeel tegen. Hij getuigde dat twee West-Vlaamse mannen hem ketamine te koop hadden aangeboden. De beschrijving van een van hen kwam perfect overeen met de beklaagde. Alleen hij werd dan ook vervolgd door het parket. 

Geen zin in werkstraf

Toch hield hij ook ter zitting nog vol dat hij niemand benaderd had. De verdediging haalde dan alles uit de kast om een vrijspraak te bekomen. "Als je wilt gaan dealen klim je niet over de hekken. Niemand is zo dom", was een van de argumenten. Het maakte allemaal weinig indruk op de rechter. "Het hele gedrag van beklaagde in deze zaak is dwaas. Dat kon er dus nog wel bij", klonk het. Het parket had een werkstraf voorgesteld maar hier had de man geen zin in. Daarom kreeg hij nu een celstraf van 3 maanden met uitstel, en de bijbehorende vermelding op zijn strafregister. 

Persbeelden Paradise City festival
RV / Fille Roelants Photography Persbeelden Paradise City festivalReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.