Dertien nieuwe assistentiewoningen naast bibliotheek op komst

De gemeenteraad van Steenokkerzeel heeft het licht op groen gezet voor de bouw van dertien assistentiewoningen naast de bib. Momenteel staan er al zeventien. In juni 2018 moet de bouw afgerond worden.


Al jaren is er sprake van de bouw van extra assistentiewoningen aan het serviceflatcomplex De Zilveren Esdoorn, langs de Mulslaan. "Maar omdat het wat onduidelijk was of we het project al dan niet aan een privépartner mochten toekennen, hebben we twee jaar verloren", zegt Marc Verhaeghe (Open Vld), voorzitter van het Sociaal Huis. "Uiteindelijk bleek dat niet mogelijk. Nu zijn we in zee gegaan met Haviland."


De dertien assistentiewoningen worden tegen de wachtgevel van het huidige serviceflatcomplex gebouwd. "Drie ervan zullen twee kamers tellen, de rest één kamer", aldus nog Verhaeghe. "We hopen dat de werken in juni 2018 afgerond kunnen worden. Aansluitend zal de parking voor het complex aangepakt worden. Die parking, die ook gebruikt wordt door bibliotheekgangers en ouders van leerlingen van gemeenteschool De Piramide, ligt er al lange tijd slecht bij. We wilden de parking echter niet vernieuwen vooraleer de assistentiewoningen gebouwd zouden worden."


(RDK)