De Piramide wuift twee leerkrachten uit

Onderwijzers Roger Robberecht en Erna De Koker nemen afscheid van hun leerlingen. Daarbij vloeien af en toe toch wat traantjes.
Lukas Onderwijzers Roger Robberecht en Erna De Koker nemen afscheid van hun leerlingen. Daarbij vloeien af en toe toch wat traantjes.
Voor Roger Robberechts (61) en Erna De Koker (62) was het woensdag een emotionele dag. Ze namen namelijk na respectievelijk 37 en 25 jaar afscheid van gemeenteschool De Piramide in Steenokkerzeel. In de turnzaal wuifden de leerlingen de twee leerkrachten die met pensioen gaan uit.

Roger Robberechts was al 37 jaar de muziekleraar in De Piramide, maar gaf al die tijd ook les in Diegem en in Melsbroek. Woensdag tekende hij voor het laatst present in Steenokkerzeel, want de 61-jarige leraar gaat met pensioen. Zijn collega, Erna De Koker, neemt vandaag na 25 jaar afscheid van De Piramide. Zij stond 21 jaar lang in het eerste leerjaar en was de laatste vier jaar zorgjuf in de eerste graad. De school liet het afscheid van de twee monumenten niet zomaar voorbij gaan en organiseerde woensdag een heus afscheidsfeest in de turnzaal.


"Na de receptie met de collega's dacht ik dat het erop zat", vertelt een ontroerde Roger Robberechts. "Plots kwam directrice Mimi Peremans me vragen of ik haar met iets kon helpen in de turnzaal. Toen ze de deuren open zwaaide, zag ik alle kinderen zitten. Het was een enorme verrassing. Afscheid nemen na 37 jaar valt me heel zwaar, maar ik ga nu wat meer tijd met mijn kleinkinderen doorbrengen. Het was trouwens niet het enige afscheidsfeestje, want vrijdag (vandaag, red.) word ik ook nog in Diegem en Melsbroek uitgewuifd."


Ook Erna De Koker was woensdagmiddag verrast toen ze de turnzaal van de Steenokkerzeelse gemeenteschool binnen wandelde. Zij neemt eigenlijk pas vandaag afscheid, maar werd woensdag al samen met haar collega gevierd. "Het doet wel iets met een mens wanneer je al die kinderen daar ziet zitten", klonk het achteraf. "Ik had me er helemaal niet aan verwacht, dus had ook geen zakdoek mee (lacht). Ik mag dan wel stoppen als leerkracht in De Piramide, toch zullen ze me hier nog vaak als vrijwilliger over de vloer zien komen." (RDK)

Lukas