Club moet nooddeur elke dag barricaderen

WEER RUZIE TUSSEN GEMEENTE EN FC MELSBROEK NA 'SLEUTELKWESTIE'

Voorzitter Henri Vandervorst (l.) en ondervoorzitter Jean Matzeel barricaderen de deur. 
Lukas Voorzitter Henri Vandervorst (l.) en ondervoorzitter Jean Matzeel barricaderen de deur. 
Met een ladder en enkele planken moet voetbalclub FC Melsbroek de nooddeur van haar kantine nu al enkele weken dagelijks barricaderen. De reden? Er is geen sleutel voor de deur. Volgens de club werd die nooit door de gemeente overhandigd, terwijl die laatste zegt dat FC Melsbroek de sleutel kwijtspeelde. Ondertussen drongen dieven al via de deur naar binnen. Er is nu wel een oplossing in de maak.

Dat het bestuur van voetbalclub FC Melsbroek nooit echt goede vrienden zal worden met het schepencollege van Steenokkerzeel is de laatste maanden wel duidelijk geworden. Na discussies over de financiële steun van de gemeente voor het onderhoud van de velden en het niet maaien van het derde terrein is het nu hommeles over de sleutel van de nooddeur van de kantine. Die kantine - en dus ook de nooddeur - zijn nochtans eigendom van de club. "We hebben de sleutel nooit gekregen, waardoor de nooddeur niet op slot kan", zegt voorzitter Henri Vandervorst. "Hoewel de deur niet op slot is, kan men ze langs buiten niet openen aangezien er geen klink aan zit. Maar dieven maakten eind september een gaatje in het glas en konden de deur op die manier van binnenuit wel zonder problemen openen. Ze gingen met de kassa aan de haal. Gelukkig hadden we die net leeggemaakt."


Voor de club was dat echter het sein om de deur elke dag te barricaderen, een werkje waarmee de voorzitter en de ondervoorzitter steeds heel wat tijd verliezen. "Met een ladder en enkele planken blokkeren we de klinken zodat dieven veel meer moeite zullen hebben om binnen te geraken", aldus nog Vandervorst. "Daarnaast dringen we er bij de gemeente nogmaals op aan om ons een sleutel te bezorgen. We hebben dit zes maanden geleden al een eerste keer gedaan, maar sindsdien bleef het stil. Ondertussen kregen we wel te horen dat de gemeente ervan overtuigd was dat we de sleutel wel degelijk gekregen hadden, maar dat we hem kwijtgespeeld waren. Larie."


Het voorval werd door oppositiepartij sp.a tijdens de voorbije gemeenteraad aangekaart. De partij begrijpt niet dat er niet ingegrepen wordt. "Al die tijd kan de kantine niet afgesloten worden. Ondertussen hebben we het probleem al twee weken aangekaart, maar er gebeurt niets."

Stevigere poortjes

Sportschepen Geert Laureys (Klaver/N-VA) spreekt van miscommunicatie. "Volgens onze dienst werd de sleutel wel degelijk overhandigd, maar dat is uiteraard woord tegen woord. Daarom hebben we beslist om een nieuwe sleutel bij te maken en de club bij de overhandiging ervan op papier te laten bevestigen dat ze de sleutel gekregen hebben. Op die manier kan er geen misverstand meer ontstaan. Ik verwacht dat we die sleutel deze week nog aan de club kunnen geven."


Maar ook aan de poortjes van de omheining schort volgens FC Melsbroek wat. "Je kan de poortjes zo uit het slot heffen waardoor ons voetbalcomplex voor iedereen toegankelijk is", zegt Vandervorst nog. Volgens schepen Laureys wordt ook dat probleem binnenkort aangepakt. "De poortjes zullen verstevigd worden. Voorts komt er ook nog een poort bovenaan de trap die naar het terras leidt. Door daar een poort te plaatsen, zal het dieven ook moeilijker gemaakt worden om via die weg de kantine binnen te dringen."