Chiroafdelingen vieren zeventigste verjaardag met groot feestweekend

De Chiro van Perk is klaar voor het feestweekend naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de jeugdbeweging.
Lukas De Chiro van Perk is klaar voor het feestweekend naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de jeugdbeweging.
Zowel in Perk als in Sterrebeek vieren de afdelingen van de Chiro komend weekend feest naar aanleiding van hun zeventigjarig bestaan. Op beide plaatsen staan tal van festiviteiten gepland.

De leden van de Chiro van Perk palmen vanaf vrijdag de site van voetbalclub FC Perk in. Er staat onder meer een groepsfeest gepland. Op zaterdag organiseren ze een rommelmarkt, een estafetteloop en een Vlaamse kermis. ’s Avonds is er de traditionele Werffuif, die dit jaar uitzonderlijk twee podia telt. Zondagochtend is er nog yoga, ochtendgymnastiek en een brunch. “We zijn bijzonder fier dat we deel mogen uitmaken van een jeugdbeweging die al zeventig jaar bestaat”, zegt leidster Tessa De Wilder. “Dit moet dan ook gepast gevierd worden. Onze vereniging telt momenteel 124 leden en gaat nog steeds bijzonder hard (lacht).”

Verhuis

Wat verderop, in Sterrebeek, wordt eveneens vanaf vrijdag gevierd. Ook daar blaast Chiro Mik Mak 70 kaarsjes uit. De leden zitten momenteel in modulaire units aan het Zeenpark, maar verhuizen over twee jaar naar hun nieuwe lokalen. 

Het verjaardagsweekend wordt vrijdag op gang getrapt met de Decenniumfuif. Op zaterdag is er tussen 11 en 15 uur een familiedag en wordt een kaatstornooi georganiseerd. In Expo 48 wordt de geschiedenis van de Chiro afgebeeld met oude foto’s en anekdotes. Met een zangmoment en vuurkorven wordt het feestweekend zaterdagavond afgesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.