Bulgaren riskeren tot 18 maanden voor heling

justitiepaleis Brussel
Baert Marc justitiepaleis Brussel
Vier Bulgaren die opgepakt waren in een wagen vol inbrekersmateriaal en gestolen goederen riskeren 15 tot 18 maanden cel. Ook de nummerplaten van het voertuig waren gestolen, maar volgens de vier Bulgaren was geen van hen daarvoor verantwoordelijk. 

In de nacht van 7 op 8 juli  werd het kwartet opgepakt in Steenokkerzeel aan boord van een personenwagen. De politie had hen tegengehouden omdat ze hun aanwezigheid op dat uur van de nacht verdacht vond. Deze verdenking rees nog meer toen bleek dat ze geen enkele uitleg konden geven voor hun aanwezigheid daar. In hun wagen werd naast een hoop inbrekersmateriaal ook gestolen goederen aangetroffen, waaronder enkele autobatterijen. Bovendien bleken de nummerplaten op het voertuig zelf ook gestolen. 

De spullen waren afkomstig van een diefstal die enkele dagen eerder had plaatsgevonden, eveneens in Steenokkerzeel. Het parket had onvoldoende elementen die konden aantonen dat de vier Bulgaren die diefstallen zelf hadden gepleegd maar vervolgde het viertal wel voor heling en bendevorming. De vier Bulgaren beweerden allemaal dat ze niet wisten dat de nummerplaten en de spullen in de wagen gestolen waren. Naar eigen zeggen hadden ze in Schaarbeek op café gezeten en waren ze vervolgens naar Steenokkerzeel gereden in de hoop daar cannabis te kunnen aankopen. Uitspraak op 23 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.