Blotevoetenpad blikvanger van vergroening speelplaats Piramide

Het blotevoetenpad werd vrijdagochtend officieel geopend.
rv Het blotevoetenpad werd vrijdagochtend officieel geopend.
In gemeenteschool Piramide in Steenokkerzeel is vrijdagochtend het blotevoetenpad officieel geopend. Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en directrice Mimi Peremans – voor de gelegenheid allebei op blote voeten – wandelden het pad in.

“Het blotevoetenpad kwam tot stand dankzij de ouders, de leerkrachten, het gemeentepersoneel en de kinderen”, zegt directrice Mimi Peremans. “Samen hebben ze het pad uitgegraven en nadien gevuld met verschillende materialen. Met dit blotevoetenpad hopen we het welbevinden van onze leerlingen te vergroten. Meer groen betekent namelijk ook meer rust.”

Het is in die optiek dat de school dit jaar ook een stille buitenklas wil inrichten. In een latere fase komen er ook een nieuwe speelweide en een kippenhok. De school krijgt daarbij ondersteuning van de gemeente en werknemers van natuurpunt MOS en de Vlaamse Kouter. “De werkgroep Groene vingers zet zich hier volop achter om samen met de kinderen een groenere school te maken”, besluit de directrice.

Directrice Mimi Peremans - voor de gelegenheid verkleed als bij - wandelde het blotevoetenpad mee in.
rv Directrice Mimi Peremans - voor de gelegenheid verkleed als bij - wandelde het blotevoetenpad mee in.
De kinderen maakten voor het eerst kennis met het nieuwe pad.
rv De kinderen maakten voor het eerst kennis met het nieuwe pad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.