Bestuurder met 153 km/u geflitst in zone 70 tijdens flitsmarathon

Beeld ter illustratie.
Henk Deleu Beeld ter illustratie.
De politiezone Kastze nam op 8 oktober net als heel wat andere politiezones deel aan de flitsmarathon. Van de 5.323 voertuigen die de politie controleerde, werden 579 bestuurders betrapt op een te hoge snelheid. Een bestuurder stak er met kop en schouders bovenuit met een snelheid van 153 km/u in een zone 70. 

De politiezone controleerde de hele dag op 16 verschillende locaties voor telkens minstens 1 uur de snelheid van de voorbijrijdende bestuurders. Er werden in totaal 5.323 voertuigen gecontroleerd waarvan 579 bestuurders er een te hoge snelheid op nahielden, wat gelijk staat aan zo’n kleine 11 procent. 

Die resultaten zijn beter dan die van april (17,2%) en dan die van oktober van vorig jaar (14,2%). Hoofdinspecteur en diensthoofd Verkeer Gaetano Butera wijdt het positieve resultaat aan twee zaken. “Die dag kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, waardoor mensen automatisch hun snelheid aanpassen. Maar ook de positieve flitsactie ‘Cruise Controler’, waarbij bestuurders die zich aan de snelheidslimieten houden extra aandacht krijgen, heeft een verschil gemaakt.”

Snelheidsduivels

Tijdens de flitsmarathon waren er enkele opvallende weggebruikers. Een speedpedelec werd geflitst op de Perksesteenweg met 42 km/u, en dat in een zone 30. De fietser reed daarnaast ook niet op het voorziene fietspad. Volgens Butera zijn de speedpedelecs een hot item. Bij zo’n 60 procent van de ongevallen met letsels op het grondgebied zijn zachte weggebruikers betrokken. “We zouden er eigenlijk voor moeten zorgen dat de snelheidsbeperking op fietspaden ook aangepast wordt. Zo’n speedpedelec kan sneller dan 30 km/u, iets wat een fietser in normale omstandigheden niet haalt. De flitsradars zijn ook meer performant dan vroeger, wat ons de mogelijkheid geeft om ook fietsers te flitsen.”

Op de Haachtsesteenweg, waar volgens Butera de meeste ongevallen gebeuren,  kwamen de grootste snelheidsduivels voorbij. Een bestuurder werd er geflitst aan een duizelingwekkende snelheid van 153 km/u, waar een snelheidsbeperking van 70 km/u geldt. De bestuurder mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Een tweede bestuurder werd geflitst aan 105 km/u. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.