93 bestuurders betrapt op gsm’en aan het stuur

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
In de provincie Vlaams-Brabant vond vanaf maandag 16 september een actieweek plaats tegen “killers in het verkeer”. De lokale en federale politiediensten controleerden daarbij op het gebruik van alcohol, gsm’s en tablets aan het stuur. In die week werden in de zone Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) 93 bestuurders betrapt op niet handenvrij gsm-gebruik.

De betrapte bestuurders zullen volgens het parket van Halle-Vilvoorde per uitzondering gedagvaard worden voor de politierechtbank. Het openbaar ministerie zal daarbij een rijverbod vorderen.

“Alcoholintoxicatie en het gebruik van gsm’s en tablets aan het stuur vormen ernstige risico’s en veroorzaken niet zelden menselijk leed”, aldus het parket. “Verkeersveiligheid wordt door het parket Halle-Vilvoorde meer dan hoog in het vaandel gedragen waardoor wij actief deelnamen aan deze actie.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.