800.000 euro voor vernieuwing straten

Het gemeentebestuur van Steenokkerzeel maakt 800.000 euro vrij om enkele straten en voetpaden te vernieuwen. In Melsbroek krijgen de nog niet herstelde voetpaden in de Machelsesteenweg nieuwe klinkers. Ook komt er een nieuwe toplaag in asfalt en worden de verkeersremmers verbeterd. In de Roekenstraat wil de gemeente het voetpad veiliger maken voor de schoolgaande kinderen.


Ter hoogte van gemeenteschool De Piramide in Steenokkerzeel zal de voetweg aan de parking verbreed worden. De weg zal ook fungeren als brandweg. Het voetpad dat de bibliotheek verbindt met de Bruyneelstraat wordt ook vernieuwd. In de Perpetstraat komt een nieuw voetpad. De Van Frachenlaan krijgt dan weer een nieuwe toplaag en in de Gorislaan zal men enkele kleine herstellingen van het wegdek uitvoeren. In de Kanadalaan, Esdoornlaan en de Aacacialaan worden de straatkolken vernieuwd en de goten in glijbekisting heraangelegd. Een nieuwe toplaag in asfalt komt er in de Acacialaan en in een stuk van de Kanadalaan.


Tot slot wordt de veiligheid in de Moorbosstraat in Perk fors verhoogd door een taludversterking aan de gracht en komt er een nieuwe toplaag. (RDK)