500 bezwaren tegen woonproject Den Achtergael

Elk Zijn Huis wil 45 sociale woningen neerpoten op de site.
Lukas Elk Zijn Huis wil 45 sociale woningen neerpoten op de site.
Het openbaar onderzoek rond het sociaal woonproject Den Achtergael in de Lijsterlaan in Melsbroek werd gisteren afgerond en heeft zowat 500 bezwaarschriften opgeleverd. De dienst Ruimtelijke Ordening zal al die bezwaren nu nakijken, waarna de gemeente rond de jaarwisseling beslist of er al dan niet een bouwvergunning afgeleverd kan worden.

In een eerste fase wil de sociale huisvestingsmaatschappij Elk Zijn Huis 45 sociale woningen en 13 appartementen langs de Lijsterlaan bouwen. Tegen die plannen is heel wat protest. Zo staan er op de site verschillende pamfletten waarmee inwoners duidelijk maken dat ze het project liever niet zien komen. Her en der hangen er ook zwarte vlaggen aan woningen. En nu blijkt dat de gemeente tijdens het openbaar onderzoek, dat gisteren afgerond werd, 500 bezwaarschriften kreeg. "Die zullen nu één voor één bekeken worden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). "Ondertussen loopt ook nog het openbaar onderzoek rond de afschaffing en verlegging van de buurtwegen op de site. We hopen nog voor de jaarwisseling te kunnen bepalen of het project een bouwvergunning krijgt."


Meerderheidspartij Klaver/N-VA hoopte met Elk Zijn Huis rond de tafel te zitten om het project te 'downsizen', maar de sociale huisvestingsmaatschappij wil pas praten na de aflevering van de bouwvergunning. "Maar dat is wat te laat", aldus nog Mombaerts. Eerder werden ook al twee negatieve adviezen gegeven: één door de gecoro en één door de milieuadviesraad.


(RDK)