20 assistentiewoningen op domein Kasteel Ter Ham

De onthulling van project door projectmanager Robrecht Vanstallen (l.), burgemeester Kurt Ryon (m.) en Ter Ham expert Jean-Paul Dierickx (r.).
Lukas De onthulling van project door projectmanager Robrecht Vanstallen (l.), burgemeester Kurt Ryon (m.) en Ter Ham expert Jean-Paul Dierickx (r.).
Op het domein van het Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel start men in juni met de bouw van twintig assistentiewoningen.

Jaren was het Kasteel Ter Ham in verval, maar in 2014 werd er een opleidingscentrum voor ouderenzorg in geopend. Daarmee kon men de toekomst van het monument garanderen. En nu komen er ook twintig assistentiewoningen bij. Die worden gebouwd op de plaats waar de voormalige stallen stonden. "Het startschot van die werken wordt in juni volgend jaar gegeven", zegt Robrecht Vanstallen van projectontwikkelaar Imoya. "We verwachten dat de twintig serviceflats in februari 2020 klaar zullen zijn. De bewoners zullen er met zicht op het kasteel kunnen wonen. De zorg- en dienstverlening voor de bewoners ligt in handen van Optimum C, de zorgexpert die sinds 2014 gehuisvest is in het Kasteel Ter Ham en er vormingen en seminaries organiseert voor zorgprofessionals. De assistentiewoningen zullen hoogstaand en met domotica afgewerkt worden."


De verkoopprijs per flat, die tussen de 53 en de 89 vierkante meter groot zullen zijn, bedraagt 254.000 euro. Nu zaterdag vindt op de binnenkoer van het kasteeldomein de jaarlijkse kerstmarkt van Steenokkerzeel plaats en zullen de omwonenden kennis kunnen maken met een openluchttentoonstelling over het kasteel en zijn toekomst. Er wordt ook met de preregistratie van de verkoop gestart. De eigenlijk verkoop van de assistentiewoningen begint in februari.

Omgeving in nieuw jasje

Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) is tevreden dat het kasteel nu volledig gered is.


"Om de omwonenden mee te laten genieten van het domein, gaan we de omgeving in een nieuw jasje steken", klinkt het. "Zo zullen de inwoners in de toekomst rond het Kasteel Ter Ham kunnen stappen. Daarmee geven we het monument terug aan de bevolking." (RDK)