Zoon van fietser (39), die omkwam na botsing met bestuurder onder invloed: “Vorig weekend vertelde hij me nog wat te doen als hij zou sterven, alsof hij het wist”

Slachtoffer Siegfried Vandewiele (39) drong er vorig weekend nog op aan om een foto te maken met zijn zoon Armin (18).
Alexander Haezebrouck Slachtoffer Siegfried Vandewiele (39) drong er vorig weekend nog op aan om een foto te maken met zijn zoon Armin (18).
Siegfried Vandewiele (39) uit Vijfwegen bij Staden is vrijdagavond om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval. Hij werd als fietser in de Sint-Elooistraat opgeschept door een bestuurder onder invloed die aan het inhalen was. “De relatie met mijn vader was vroeger moeilijk, pas nu leerde ik mijn papa echt kennen”, vertelt zoon Armin Vandewiele (18), die bij zijn moeder in Izegem woont. 
Alexander Haezebrouck

Siegfried Vandewiele reed omstreeks 21.45 uur in de Sint-Elooistraat tussen Westrozebeke en Vijfwegen in de richting van Westrozebeke toen het ter hoogte van de Ieper Heirweg volledig verkeerd liep. Een 27-jarige bestuurder van een witte bestelwagen uit Staden die in de richting van Vijfwegen reed, wou een andere auto inhalen. Tijdens dat manoeuvre schepte hij Siegfried op. De klap was enorm hevig, de 39-jarige fietser werd meters ver weg gekatapulteerd. De voorruit van de witte bestelwagen was door de klap gebarsten. 

Fietspad

De hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar al snel bleek dat verloren moeite. Siegfried Vandewiele overleed ter plaatse. De 27-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol, bevestigt het parket. “De politie heeft me wel verteld dat mijn papa niet op het fietspad reed en dat zijn fietsverlichting niet werkte”, vertelt zoon Armin Vandewiele. “Beiden waren dus wel in fout. Ik had mijn vader vlak voor het ongeval nog aan de telefoon gehad. Ik vertelde hem dat ik frietjes aan het eten was die mama eerder was gaan halen. “Awel’, zei hij, ‘Daar heb ik nu ook eens zin in’, en iets later vertrok hij dus met de fiets naar de frituur, maar daar is hij nooit aangekomen. Hij had me al eens verteld dat hij in die straat altijd naast het fietspad reed omdat hij vond dat dat er slecht bij lag.”

De zwaar toegetakelde fiets van Siegfried Vandewiele.
Alexander Haezebrouck De zwaar toegetakelde fiets van Siegfried Vandewiele.

Het was precies alsof hij wist wat er zou gebeuren vorig weekend, want hij zei dingen die hij wou dat ik zou doen als hij dood zou zijn. Hij wou ook naar buiten gaan en foto’s nemen van ons samen en dat hebben we ook gedaan

Armin Vandewiele (18)

“Onwezenlijk”

Voor Armin komt het nieuws van het overlijden van zijn vader erg hard aan. “Mijn vader heeft in het verleden heel wat problemen gekend”, vertelt Armin (18). “Daarom ben ik ook bij mijn moeder gaan wonen. Pas nu sinds enkele maanden leerde ik mijn vader echt kennen. Hij is niet altijd een voorbeeldige vader geweest, maar hij gaf me wel veel raad en bracht me wijsheid bij. Vorig weekend ben ik nog bij hem thuis geweest. Het was precies alsof hij wist wat er zou gebeuren, want hij zei dingen die hij wou dat ik zou doen als hij dood zou zijn. Hij wou ook naar buiten gaan en foto’s nemen van ons samen, dat hebben we dan ook gedaan. Ik ga mijn vader enorm hard missen, al heb ik niet de kans gekregen om hem genoeg te kunnen zeggen hoe graag ik hem wel zag.”

Slachtoffer Siegfried Vandewiele (39)
Alexander Haezebrouck Slachtoffer Siegfried Vandewiele (39)10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Verstraete

  Rip siegfried Lijn 40 Ieper-Torhout

 • Henk Damme

  Ik ken de Sint-Elooistraat. Het "fietspad" is een strook van 25cm en de auto's rijden er moordend hard. Levensgevaarlijk! De nalatigheid van de gemeente Staden is mee de oorzaak van dit overlijden. @Francesco Vanderjeugd: actie aub!

 • GEERT BEECKAERT

  Heel veel sterkte toegewenst aan de zoon en ook aan de ganse Familie. Tis altijd tevroeg om te gaan.

 • Ludo Auwerijckx

  Heel veel sterkte aan famillie en vrienden!

 • Lieve Vandamme

  Bestuurde "onder invloed" ksot wéér eens een jong mensenleven!!! Onherstelbaar verlies voor familie en vrienden..... En de bestuurder? Hopelijk wordt hij levenslang rijverbod opgelegd , én zou hij ook de begrafenisonkosten moeten betalen!!!!