Werkstraf van 100 uur voor diefstallen op eerste werkdag en tijdens volgen theoretische rijlessen

Fabian D. pleegde ook een diefstal tijdens zijn theoretische rijles.
Photo News Fabian D. pleegde ook een diefstal tijdens zijn theoretische rijles.
Een 40-jarige man uit Westrozebeke moet van de rechter een werkstraf van honderd uur uitvoeren voor verschillende diefstallen. Telkens getuigden de diefstallen van veel lef en weinig schaamte. Fabian D. pleegde diefstallen op zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en aan de ingang van het politiecommissariaat.

Op 10 april ging Fabian D. in Roeselare aan de slag bij een bedrijf. Al op die eerste werkdag vulde hij zijn rugzak met zeep uit een zeephouder, een plooimeter, een breekmes, een slijpschijf en een werktoestel van een collega. Hij vluchtte weg, maar kon geklist worden. Zijn rugzak had hij echter al verstopt. 

Na een verhoor over een fietsdiefstal ging hij volgens de openbare aanklager aan de ingang van het commissariaat in Kortrijk opnieuw met een koersfiets aan de haal. Tijdens het volgen van theoretische rijlessen bij rijschool Erasmus ging hij met een thermostatische kraan uit de gang aan de haal. Fabian D. ontkende alles, ook een diefstal in warenhuis Delhaize. “De zelfscan werkte niet goed”, luidde zijn uitleg. De rechter achtte alle diefstallen, behalve die van een fiets in Harelbeke, bewezen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.