Vosta laat 184 volleyballers spelen in blacklight

de volleybalclub van Staden organiseerde een allereerste blacklighttornooi van de provincie
Joke Couvreur de volleybalclub van Staden organiseerde een allereerste blacklighttornooi van de provincie
Volleybalclub Vosta Staden heeft zaterdag het eerste ‘Blacklight Volleybaltornooi’ van West-Vlaanderen georganiseerd. De primeur werd een schot in de roos met 184 deelnemers uit verschillende clubs in de regio.

De lichten van de sporthal gingen uit, maar alles met een witte of fluorescerende kleur gaf licht: het net, de lijnen, de bal en zelfs de T-shirts van de spelers. “Het idee voor het blacklighttornooi komt van onze damesploeg”, legt voorzitter Roy Vanbelleghem uit. “Ze zijn vorig jaar in de kerstperiode naar een blacklighttornooi in het Oost-Vlaamse Zwalm geweest en ze waren zodanig enthousiast over het concept dat we het ook eens wilden proberen in Staden.”

Het enthousiasme van de dames was terecht, want het tornooi was in geen tijd volzet. “We verwelkomen vandaag 184 spelers, van jeugd tot en met seniors. Er zijn hier clubs uit Gits, Dadizele en Kortemark. Al gaat het vandaag vooral om het plezier en minder om de competitie. Zo zijn er ook drankbonnetjes te verdienen voor de best verklede ploeg. Tegelijk sluiten we met dit tornooi het seizoen op een feestelijke manier af.”

Zo’n blacklighttornooi vergt wel wat voorbereiding. “We zijn vrijdag om 21 uur gestart met de werken. We hebben alle ramen verduisterd en de lichten afgeplakt, maar ook de netten en de belijning beplakt met fluorescerend materiaal. We zijn vier uur bezig geweest, maar het resultaat mag gezien worden, niet? Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

Joke Couvreur
Joke CouvreurReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.