Vluchtelingen ruimen zwerfvuil

Na de grootschalige opruimactie van afvalmaatschappij IVVO om komaf te maken met zwerfvuil, heeft ook Staden een campagne op touw gezet om de wegen proper te houden. Dit keer staken de bewoners van het opvangcentrum in Poelkapelle de handen uit de mouwen.

Bij de actie wordt beroep gedaan op verenigingen en vrijwilligers om de graskanten en bermen systematisch af te lopen op zoek naar zwerfvuil. Op maandagnamiddag namen de bewoners van Fedasil in Poelkapelle de buurt rond de kerk van Vijfwegen voor hun rekening. Ook de medewerkers en vrijwilligers van het opvangcentrum staken een tandje bij. "Zo verzamelden we acht zakken vuilnis over een traject van vijf kilometer in een lus rond het asielcentrum", vertelt begeleider Jietsche Dierick. "Naast wat brokstukken van een auto-ongeluk vonden we vooral blikjes en de onvermijdelijke sigarettenpeuken. Het was een stralende voorjaarsdag en de bewoners genoten er van om buiten te zijn. Ze hebben in elk geval heel wat afgelachen."


De actie loopt nog tot 22 april en tal van verenigingen hebben zich al kandidaat gesteld. De drie groepen met het grootste 'gezwerfvuilde' kilometers op de teller krijgen een mooie prijs.


Op diezelfde dag krijgen de deelnemers op het nieuwe recyclagepark van Staden een gratis frietje en worden de winnaars bekend gemaakt. (DCH)