VIDEO. Trucker belandt met lading bloemkolen in de gracht: “Schat, ik hang nu op, want ik zit met een probleempje”

Op de plek waar elf maanden geleden op de Provinciebaan in Westrozebeke een varkenstransport van de weg raakte, is dinsdagnamiddag hetzelfde gebeurd met een vrachtwagen geladen met bloemkolen. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Het ongeval veroorzaakte nog hinder tot een stuk in de nacht.

Een vrachtwagen van transportbedrijf Patrick Parrein uit Westrozebeke week dinsdag rond 15 uur iets van zijn rijvak af en belandde met de rechterwielen in de zachte berm. De trucker, die aan het bellen was, probeerde het gevaarte weer op de rijweg te krijgen, maar tevergeefs. De vrachtwagen kantelde in de gracht en vernielde daar de afsluiting van een weide en een muur. De truck botste ook nog tegen een elektriciteitspaal. De Roemeense bestuurder bleef ongedeerd en kon zelf uit zijn cabine klauteren. De man was wel onder de indruk van de ravage.

De vrachtwagen belandde in de gracht en botste tegen een elektriciteitspaal.
Hans Verbeke De vrachtwagen belandde in de gracht en botste tegen een elektriciteitspaal.

Eerst overladen, dan takelen

De oplegger scheurde open door het gewicht van de lading. Die bestond uit duizenden kilo’s gesneden bloemkolen, bestemd voor verwerking in het wat verderop gelegen bedrijf Greenyard Foods. Voor de truck kon getakeld worden, moest de lading bloemkolen eruit. Ook het takelen beloofde nog een stevig karwei te worden. Daarna moest ook nog eens de stukgereden elektriciteitspaal worden vervangen. Op de Provinciebaan was eerst nog beurtelings verkeer mogelijk maar van zodra met de bergingswerken werd gestart, ging de drukke weg onvermijdelijk dicht. Pas rond één uur ‘s nachts was de klus erop en werd de brandweer opgeroepen om het wegdek weer proper te maken.

Voor de eigenaar van de weide en de vernielde muur roept het ongeval nare herinneringen op aan wat elf maanden geleden op dezelfde plaats is gebeurd. Toen belandde een varkenstransport in de gracht. De afsluiting en de muur werden pas twee maanden geleden hersteld en heropgebouwd.

De trucker (met grijze trui) overhandigt zijn boorddocumenten aan de politie.
Hans Verbeke De trucker (met grijze trui) overhandigt zijn boorddocumenten aan de politie.
De vrachtwagen dook de gracht in en vernielde een omheining en een muur.
Hans Verbeke De vrachtwagen dook de gracht in en vernielde een omheining en een muur.
De lading bloemkolen moest eerst uitgeladen worden voor de takelwerken konden beginnen.
Hans Verbeke De lading bloemkolen moest eerst uitgeladen worden voor de takelwerken konden beginnen.
De lading bloemkolen moest eerst worden weggehaald, voor de gestrande trekker en oplegger getakeld konden worden.
Hans Verbeke De lading bloemkolen moest eerst worden weggehaald, voor de gestrande trekker en oplegger getakeld konden worden.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk GEELEN

  Nooit zie je nog politie motorrijders buiten de steden. Waarschijnlijk staan ze op stal tegen de koude zoals nu. Deze motoren zijn wel verlieslatend wanneer ze stil staan .

 • Paul Philippaerts

  De verzekering zou de schade moeten verhalen op de beller. Is er nu iets moeilijker dan als je wil bellen even te stoppen op een of andere parking. Stuur alle politieagenten de straat op en laat ze pv maken van de bellers. Dan kunnen ze morgen 1.000 politieagenten bij aannemen in Brussel. Elke maand één dag gewoon controle, daar dient de politie toch voor, of dienen die alleen maar om papierkes in te vulllen.

 • René Mertens

  Nog zo een onbekwame vrachtwagenbestuurder. Was hij niet aan het bellen geweest en zijn aandacht op de weg gehouden was dit waarschijnlijk niet voorgevallen. En onze wegen zijn vergeven van zulke chauffeurs. Bekijk maar het aantal ongevallen met vrachtwagens.

 • karin de Kok

  Mja sinds bellen weer mag achter het stuur kun je dit tegenkomen he.