Veertiger verdacht van diefstallen op eerste werkdag, tijdens rijles en aan politiecommissariaat

Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen.
© Bart Leye Fabian D. wordt zelfs verdacht van een diefstal tijdens theoretische rijlessen.
Een 40-jarige man uit Westrozebeke toonde volgens het openbaar ministerie veel lef en weinig schaamte bij het plegen van diefstallen. Fabian D. wordt er van verdacht spullen te hebben gestolen tijdens zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en aan de ingang van het politiecommissariaat. Zelf ontkent hij.

Op 10 april ging Fabian D. in Roeselare aan de slag bij een bedrijf. Al op die eerste werkdag vulde hij zijn rugzak met zeep uit een zeephouder, plooimeter, breekmes, een slijpschijf en een werktoestel van een collega. Hij vluchtte weg, maar kon toch geklist worden. Zijn rugzak bleek hij al verstopt te hebben. Na verhoor over een fietsdiefstal ging hij volgens de openbare aanklager aan de ingang van het commissariaat in Kortrijk opnieuw met een koersfiets aan de haal. In Harelbeke wordt hij er van verdacht een koersfiets van een fietsendrager te hebben gestolen. “Enkel vermoedens, geen bewijzen”, aldus de advocaat van Fabian D. 

Tijdens het volgen van theoretische rijlessen bij rijschool Erasmus ging hij volgens het openbaar ministerie met een thermostatische kraan uit de gang aan de haal. “Hij was de enige die twee keer het leslokaal verliet, kwam na de pauze vijf minuten te laat terug en had bloed aan de hand”, aldus de advocate van rijschool Erasmus, die een schadevergoeding vroeg. Fabian D. ontkende alles, ook een diefstal in warenhuis Delhaize. “De zelfscan functioneerde niet goed”, luidde zijn uitleg. Vonnis op 12 juni.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.