Veel volk maar weinig renners voor 69e GP Raf Dejonckheere

Freddy Maertens gaf het startschot van de koers.
Joke Couvreur Freddy Maertens gaf het startschot van de koers.

Met onder meer wielerlegende Freddy Maertens die het startschot gaf, het aantrekken van meer sponsors, een aangepast podium en een gelegenheidscafé op de Zeugeberg had de 69e GP Raf Dejonckheere maandagmiddag een andere flair dan de vorige jaren. Dit dankzij een subcomité van zes Westrozebekenaren die De Welverdiende Sportvrienden, die het jaar na jaar moeilijker hadden om het vuur in de koers te houden, sinds dit jaar ondersteunen en zo de toekomst van de koers willen verzekeren. “Al die inspanningen en het beetje folkore vallen in de smaak bij het publiek en er is vrij veel volk op de baan”, zegt Freddy Dewulf van De Welverdiende Sportvrienden. “Tegenvaller is wel het aantal deelnemers. In totaal kwamen 46 renners , waarvan ongeveer de helft profs, aan de start. Vorig jaar hadden we er nog 105. Weinig dus. Dat is te verklaren door de kalender en heb je helaas niet echt in de hand. Maar het is nu al duidelijk dat de datum volgend jaar, voor onze 70e editie, beter is. We blijven dus positief.”

De passage van de koers in het centrum van Westrozebeke.
Joke Couvreur De passage van de koers in het centrum van Westrozebeke.
Ook op de helling in de Poelkapellestraat verzamelden de nodige supporters om hun favorieten aan te moedigen.
Joke Couvreur Ook op de helling in de Poelkapellestraat verzamelden de nodige supporters om hun favorieten aan te moedigen.
Een echte Flandrien.
Joke Couvreur Een echte Flandrien.
Een pintje bij de hand en supporteren maar.
Joke Couvreur Een pintje bij de hand en supporteren maar.
Ook bewoners van WZC Ter Westroze installeerden zich buiten om te genieten van de koers.
Joke Couvreur Ook bewoners van WZC Ter Westroze installeerden zich buiten om te genieten van de koers.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.