Stadens burgemeester trekt verkiezingscampagne op gang met Ronde van Francesco: in zeven dagen per fiets langs alle West-Vlaamse gemeenten

Francesco Vanderjeugd fietst volgende week alle 64 West-Vlaamse gemeenten aaneen.
Joke Couvreur Francesco Vanderjeugd fietst volgende week alle 64 West-Vlaamse gemeenten aaneen.
Francesco Vanderjeugd (Open VLD), burgemeester van Staden en Vlaams parmentslid, laat van zich spreken naar aanleiding van de nakende verkiezingen. Vanaf maandag 13 mei fietst hij in zeven dagen langs alle 64 West-Vlaamse gemeenten. Zijn doel: een nog lege politieke agenda vullen met wat de West-Vlaming echt bezighoudt.

Partijgenoot Bart Tommelein geeft maandagochtend het startschot van “de Ronde van Francesco”. De startlijn ligt in Staden, waar Vanderjeugd zondagavond opnieuw zal aankomen. Zeven dagen lang fietst hij langs alle gemeenten van West-Vlaanderen om daar met de West-Vlaming in dialoog te gaan. Deze gesprekken moeten de politieke agenda van Vanderjeugd inspireren. “Op dit punt van de verkiezingen treden politici en politieke partijen traditioneel naar buiten met hun agenda vol standpunten. Daar is niks mis mee, maar ik heb mij altijd meer een politicus dichtbij de mensen gevoeld. Ik wil voelen wat er leeft in West-Vlaanderen, horen wat de mensen bezighoudt op de markt, op café, bij de bakker. En waar kan ik beter luisteren naar de West-Vlaming dan in hun eigen gemeente?”.

De Ronde van Francesco is vanaf maandag te volgen op Facebook en Instagram en misschien staat hij plots ook wel voor jouw voordeur want elke dag gaat Vanderjeugd zelf op zoek naar een slaapplaats. “Waarom op hotel gaan, terwijl je bij de mensen thuis pas echt kunt voelen wat er leeft?”, zegt hij. 64 gemeenten op zeven dagen, dat vraagt om een gemiddelde van negen gemeenten per dag, maar dat schrikt de sportieve burgemeester niet af. “De echte uitdaging is voor mij niet het sportieve, maar wel de gesprekken zelf. Het wordt intens, dat is zeker, maar ik heb vooral goesting om erin te vliegen. Tijd om de West-Vlaming aan het woord te laten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.