Speler SK Staden zakt in elkaar op het veld: slachtoffer naar ziekenhuis gebracht

Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht: net voor de match gingen de spelers van SK Staden (met rood-witte uitrusting) graag op de foto met hun tegenstrevers.. Pieter-Jan zit gehurkt, centraal op de foto, ietwat steunend met z’n rechterhand op de middellijn.
RV Toen was er nog geen vuiltje aan de lucht: net voor de match gingen de spelers van SK Staden (met rood-witte uitrusting) graag op de foto met hun tegenstrevers.. Pieter-Jan zit gehurkt, centraal op de foto, ietwat steunend met z’n rechterhand op de middellijn.
Pieter-Jan Dumolein (27) uit Westrozebeke, spits bij SK Staden, is zondagmiddag afgevoerd tijdens een wedstrijd tussen derdeprovincialers Staden en Komen. De speler zakte in de eerste helft plots in elkaar. Zijn toestand was ernstig maar niet levensbedreigend. ‘s Avonds was Dumolein weer bij volle bewustzijn.

In de 36ste minuut, toen zijn ploeg op voorsprong stond in de heenmatch van finale van de eindronde in derde provinciale A, ging Pieter-Jan plots tegen de vlakte en verloor het bewustzijn. Dat gebeurde luttele seconden na een luchtduel. Dumolein liep na dat duel nog enkele meters en zeeg toen neer. “Het was een vreemd moment”, zegt Cederic Dieryck, de kapitein van Jespo Comines. “Nadat Staden scoorde uit de eerste kans die de ploeg creëerde, kabbelde de partij rustig verder. Tot we plots Pieter-Jan zagen vallen. We hadden meteen door dat het ernstig was.”

‘PJ’ reageert flauwtjes op opa

“Samen met enkele andere mensen hebben we Pieter-Jan op z’n zij gelegd, zodat hij goed kon blijven ademen”, vertelt Cederic. “Ik heb voorzichtig water over z’n hoofd gegoten en bleef constant tegen hem babbelen. Maar hij was bewusteloos en er kwam geen reactie. Ook een verpleegster die in de tribune zat, kwam helpen. Zij tikte Pieter-Jan verschillende keren op z’n wang maar ook dat hielp niet. Pas toen zijn opa, die de wedstrijd bijwoonde, er bij kwam, reageerde ‘PJ’ flauwtjes. Hij probeerde z’n ogen open te doen maar langer dan enkele seconden slaagde hij daar niet in.” Pieter-Jan Dumolein kreeg op het terrein de eerste zorgen, in afwachting van de komst van een ziekenwagen en een mugteam. Daarna werd hij overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare.

Match stopgezet

“Onze speler hoefde niet te worden gereanimeerd, gelukkig maar”, klinkt het bij SK Staden. Wat er precies is gebeurd, blijft voorlopig een raadsel. Iedereen, ook onze tegenstanders uit Komen, hoopt dat hij snel weer de oude mag worden.” Dat bevestigt ook kapitein Cederic Dieryck. “Niemand van ons had - net als de jongens van Staden overigens - zin om nog verder te sjotten. Iedereen was heel erg aangedaan. In overleg met de scheidsrechter werd de match stopgezet.” Dieryck omschrijft het slachtoffer als een toffe kerel, iemand die altijd positief en sympathiek is.

Slachtoffer doet aan triatlon

Niets liet vermoeden dat Pieter-Jan Dumolein iets zou overkomen. De Westrozebekenaar verkeert in goede conditie. Hij doet aan triatlon en liep vrijdag laatst nog tien kilometer in een uitstekende tijd. Voor familie, vrienden en kennissen was het gisteren nagelbijten, tot zondagavond vanuit het ziekenhuis het bericht dat Pieter-Jan weer bij volle bewustzijn is. Het is nu wachten op de resultaten van verder onderzoek, om te weten wat er precies verkeerd is gelopen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PATRICK MAERTENS

    Ammmaai Pieter -Jan ,even schrikken bij het lezen van dit art. Mogen we hopen dat alles vlug mag beter gaan ,en we wensen je alvast een spoedig beterschap

  • willem merken

    Beterschap