Patrick en Nicole zijn de nieuwe uibaters van cafetaria De Wankaarde

Patrick Vandecappelle, Jari Vandecappelle en Nicole Lahousse worden de nieuwe gezichten van het cafetaria van de sporthal in Staden.
Joke Couvreur Patrick Vandecappelle, Jari Vandecappelle en Nicole Lahousse worden de nieuwe gezichten van het cafetaria van de sporthal in Staden.
Goed nieuws voor de sportverenigingen van Staden. Patrick Vandecappelle en Nicole Lahousse worden de nieuwe gezichten van de cafetaria van sporthal De Wankaarde. Het koppel wordt met open armen verwelkomd, want het cafetaria zat al sinds 31 juli 2018 zonder uitbater.

Patrick (57) en Nicole (58) zijn geen onbekenden in Staden en hebben allebei al ervaring in de horeca. Ze staan te popelen om het cafetaria te heropenen. “We komen graag onder de mensen”, zegt Nicole. “Mijn ouders hielden vroeger café De Voorstad in de Sint-Jansstraat open en daarna ook het vroegere Hof Ter Loo. Ik hielp toen al vaak mee achter de toog”, legt de weduwe uit. Patrick is dan weer bestuurslid en scheidsrechter van de voetbalcup Regio Midwest en is regelmatig achter de toog te vinden in Ingelmunster. “In de jaren negentig heb ik nog samen met mijn ex-vrouw een café opengehouden in Izegem.”

Investering

Patrick werkt bij een Roeselaarse aluminiumleverancier, terwijl Nicole het voorbije jaar vrijwilligerswerk deed in het nieuwe dienstencentrum van het AC/DC. “We hadden allebei zin in een nieuwe uitdaging en besloten dat horecaleven van vroeger samen weer op te pikken”, gaat Nicole verder. “Ook onze 18-jarige zoon Jari gaat ons helpen achter de toog. Hij werkte eerder al in café De Buk en is in de wieg gelegd voor de horeca. Ik heb hem tijdens de kermis nog vier tafels tegelijk zien bestellen zonder pen of papier.”

“We dienden in september 2018 onze kandidatuur in”, vertelt Patrick. “Er waren toen nog twee andere kandidaten en we hadden eerst wel wat schrik voor de hoge investeringskosten. Bijna hadden we onze kandidatuur terug ingetrokken, maar de schepen van Sport heeft ons kunnen overtuigen om aan te blijven. De andere kandidaten zijn afgevallen en uiteindelijk heeft de gemeente ook een tegemoetkoming gedaan.”

Sportschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open Vld) is heel tevreden met de nieuwe concessiehouders. “De motivatie van Patrick en Nicole is fantastisch en ik weet zeker dat zij er voluit zullen voor gaan. Het is misschien een lange zoektocht geweest, maar nog even de werken afwachten en we zijn terug voor een heel eind vertrokken.”

Opfriswerken

Feit is dat het cafetaria dringend een opfrisbeurt nodig heeft. Zo moet de toog vernieuwd worden, moet het terras aangepakt worden en is het meubilair aan vernieuwing toe. “De brouwerij neemt die kosten op zich. Anderzijds gaat de gemeente vijfduizend euro investeren in een nieuwe muziekinstallatie, een nieuwe televisie en in de schilderwerken. Verder gaan we ook de rooktent wegdoen, want die neemt heel wat lichtinval weg.”

Patrick en Nicole willen zo snel mogelijk openen, maar de timing hangt af van hoe vlug de opfrissingswerken vorderen. “Het zal nu allemaal snel moeten gaan, maar als we openen, willen we wel graag dat het meteen allemaal in orde is. We gaan alles op alles moeten zetten om nog in mei de eerste klanten te kunnen ontvangen”, besluit Nicole. “Maar je kunt er op rekenen dat we die klanten in de watten gaan leggen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.