Ouderraad gemeenteschool plant protestactie aan kapsalon Vanderjeugd, burgemeester reageert razend: “Dit laat ik niet zomaar passeren”

De symbolische actie van volgende week zal plaatsvinden aan Kapsalon ZieZo.
Joke Couvreur De symbolische actie van volgende week zal plaatsvinden aan Kapsalon ZieZo.
De ouderraad van de gemeenteschool in Staden voert het protest tegen de geplande sluiting van de school op. Volgende week zaterdag gaat de ouderraad zelfs actie voeren aan het kapsalon van burgemeester Francesco Vanderjeugd. Die reageert woedend. “Dit kan niet door de beugel”

Volgens Wouter Van Vooren zal de ouderraad voortaan elke week protestacties houden. De eerste zal alvast niet onopgemerkt voorbij gaan. Volgende week zaterdagochtend verzamelen de ouders om 10 uur aan de school, waarna ze naar kapsalon ZieZo, de zaak van burgemeester Francesco Vanderjeugd, stappen. Daar plannen ze een ‘symbolische sluiting van het kapsalon door de gemeenteschool.’ “We willen dat er opnieuw met ons gepraat wordt, dat de sluiting van tafel geveegd wordt en dat de gemeente verder investeert in de school. Zolang dat niet gebeurt, houden de acties aan”, zegt Wouter Van Vooren. “Ik wil wel benadrukken dat we burgemeester Francesco Vanderjeugd en onderwijsschepen Joeri Deprez niet persoonlijk viseren met deze actie, die bedoeld is tegen de beslissing van de meerderheid.”

Parodie

Online is er al een evenement aangemaakt dat vergezeld is van een ironische tekst van Van Vooren. Het is een parodie op de communicatie die het gemeentebestuur eerder voerde over de sluiting van de gemeenteschool. “Het gerucht gaat de ronde dat kapsalon Ziezo van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd binnenkort sluit. In Staden zijn er heel wat kapperszaken en gezien de kleine instroom aan nieuwe klanten lijkt het beter dat de Stadense kappers samenwerken onder de noemer ‘Site van de Kapper’. De ouderraad kan voorlopig niet verder communiceren: eerst dienen nog een aantal puzzelstukjes samen gelegd te worden.”

De ouderraad schakelt het protest een versnelling hoger.
Joke Couvreur De ouderraad schakelt het protest een versnelling hoger.

Grens overschreden

Francesco Vanderjeugd (Open Vld) kan niet lachen met de actie. “De ouderraad heeft een grens overschreden. De sluiting van de school is een beleidsbeslissing en mijn kapsalon heeft daar niets mee te maken. Verder gaat het hier om de ouderraad, die spreekt niet in naam van de school. Ten slotte kun je niet zomaar het gerucht verspreiden dat een private onderneming gaat sluiten. Dit laat ik niet zomaar passeren. Bovendien hebben we met het uitdoofscenario van drie jaar al een tegemoetkoming gedaan naar de ouders toe”, reageert de burgemeester. “Ik ga stappen nemen om hier tegen in te gaan. Dit is ongehoord en kan niet door de beugel.”

Of de aanhoudende acties van de ouderraad iets zullen uithalen, valt af te wachten. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat gemeenteschool Okido in Staden ten laatste eind juni 2022 dicht. Het gemeentebestuur wil de school sluiten omdat de instroom van nieuwe leerlingen de voorbije jaren laag bleef ondanks heel wat investeringen. Daarom gaat het gemeentebestuur straks in zee met het vrije net in Staden, dat plannen heeft voor een nieuwbouwschool. Oorspronkelijk zou de gemeenteschool al op 1 september sluiten, maar na heel wat tegenwind besloot de gemeente een uitdoofscenario van drie jaar in te voeren. Maar daar neemt de ouderraad dus geen genoegen mee.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • koen leenknecht

    Ouderraad maakt zich onsterfelijk belachelijk .