Ouderraad blijft sluiting gemeenteschool aanvechten, nieuw overleg met gemeente staat gepland op 22 mei

Joke Couvreur
De ouderraad van gemeenteschool Okido blijft de geplande sluiting van de school aanvechten. Afgelopen weekend postte de ouderraad een tweede open brief op sociale media, gericht aan de burgemeester en de schepen van Onderwijs. Het gemeentebestuur liet ondertussen weten dat er een nieuw overlegmoment komt.

Woordvoerder Wouter Van Vooren hekelt in de brief het gebrek aan overleg en stelt dat het wettelijk gezien niet mogelijk is straks de inschrijvingen voor het eerste leerjaar te weigeren. “De school zou niet onmiddellijk sluiten, maar nog twee of maximaal drie jaar openblijven met een uitdoofscenario, tot de nieuwbouw van het vrije net in de Bruggestraat af is. Noch de scholengemeenschap, noch de leerkrachten, noch de ouders werden gecontacteerd om daar even over te overleggen. We blijven met veel vragen zitten en dringen aan op een nieuw overleg. Zo kondigen jullie vanaf volgend schooljaar een inschrijvingsstop aan voor kinderen van het eerste leerjaar, maar dat strookt niet met het decreet basisonderwijs, dat stelt dat inschrijvingen slechts om een beperkt aantal redenen geweigerd kunnen worden. Wat met de leerkrachten? En wat als de nieuwbouwschool niet af is over drie jaar?” 

Een reactie van het gemeentebestuur bleef niet uit. Er staat een nieuw overlegmoment gepland met de ouderraad op 22 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.