Nieuwe vaderlandslievende vereniging opgericht in Staden

Met de oprichting van het Regionaal Huldecomité voor Oorlogsslachtoffers heeft Staden er een nieuwe vaderlandslievende vereniging bij
Joke Couvreur Met de oprichting van het Regionaal Huldecomité voor Oorlogsslachtoffers heeft Staden er een nieuwe vaderlandslievende vereniging bij
Er is een nieuwe vaderlandslievende vereniging opgestaan in Staden. Het Regionaal Huldecomité voor Oorlogsslachtoffers hoopt de herdenking van oorlogsslachtoffers in Staden een boost te geven.

De nieuwe vereniging is ontstaan onder impuls van het Roeselaarse culturele genootschap De Denker en is gevestigd op de Gladiolenweg in Staden. “Het is de bedoeling dat we op de vaderlandslievende plechtigheden in de gemeente aanwezig zijn”, zegt algemeen voorzitter Jos Bogaerts. “In onze regio zijn heel wat zaken die onze aandacht verdienen. Zo zijn in Roeselare, Hooglede en Staden veel Poolse soldaten gesneuveld bij de bevrijding. Weinig mensen weten dit, maar op het Pools militair kerkhof in Lommel staan nog altijd gedenkstenen die er destijds door Oostnieuwkerke, Hooglede en Roeselare geplaatst werden. Nog elk jaar worden de Polen die hier sneuvelden herdacht in Lommel. Wij gaan straks onder andere mensen uit de regio de gelegenheid geven om mee te gaan naar die herdenkingsplechtigheid. Verder plannen we ook een huldemoment in Staden op 1 november en in Oostnieuwkerke op 11 november.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.