Nieuwe ‘Femmaly’-afdeling opgericht onder de vleugels van Femma Staden

Lies Maton, Heidi Lileire, Shari Bamps, Isabel Degroote, Heleen Meersseman en Liesbeth Vandermeersch richten samen Femmaly Staden op.
Joke Couvreur Lies Maton, Heidi Lileire, Shari Bamps, Isabel Degroote, Heleen Meersseman en Liesbeth Vandermeersch richten samen Femmaly Staden op.
Staden is een vrouwenvereniging rijker. ‘Femmaly’ is een nieuwe dochtervereniging van Femma en profileert zich als een jongere en meer dynamische versie van Femma, wat ook weerspiegeld wordt in het activiteitenaanbod. Het startschot wordt gegeven met een Escape Game op 20 juni in het SWOK.

“In onze gemeente is relatief weinig te doen voor jonge mama’s”, legt mede-initiatiefneemster Shari Bamps uit. “Er is uiteraard het klassieke aanbod van Femma, maar dan kom je al snel terecht bij activiteiten, zoals bloemschikken, naaien of daguitstappen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Zo groeide het idee om een apart aanbod samen te stellen voor een andere doelgroep. We willen zes tot acht activiteiten per jaar aanbieden, gaande van sportieve activiteiten, zoals jumpfitness tot creatievere zaken zoals handletteren.”

De startactiviteit wordt een ‘Escape The Box’-game op donderdag 20 juni in het SWOK. “Het is een soort escaperoom, maar dan omgekeerd. In de plaats van ergens uit te raken, is het de bedoeling dat je in de kist geraakt”, legt Shari uit. Inschrijven voor de startactiviteit kan nog tot en met maandag via femmalystaden@gmail.com. Femma-leden betalen twaalf euro, niet-leden vijftien euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.