Nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen

Erezonecommandant Donald Wittouck, burgemeester Francesco Vanderjeugd , Toon Dumoulin en zonecommandant Christian Gryspeert bij de nieuwe kazerne.
Joke Couvreur Erezonecommandant Donald Wittouck, burgemeester Francesco Vanderjeugd , Toon Dumoulin en zonecommandant Christian Gryspeert bij de nieuwe kazerne.

In de Ieperstraat werd afgelopen weekend de nieuwe brandweerkazerne van Staden officieel in gebruik genomen.


De brandweerlui verhuisden eigenhandig alle materiaal en zijn erg tevreden met de nieuwe kazerne, aangezien ze de laatste jaren in de De Carninstraat kampten met plaatsgebrek. "De grootste uitdaging binnen onze zone is echter niet de infrastructuur", speechte oud-zonecommandant Donald Withouck. "De grootste uitdaging is het vinden van vrijwilligers." In de loop van maart houdt de nieuwe kazerne een opendeurdag voor het grote publiek. In de nieuwe kazerne is er behalve voldoende plaats voor de brandweerwagens ook een nieuwe vergaderruimte, een leslokaal en een ontspanningskamer. Zowel vooraan als achteraan is er een poort voor de brandweerwagens. Alles samen kostte de nieuwe kazerne 1,6 miljoen euro.


(SVR)