Lichaam terreurslachtoffer Ann-Laure (31) gerepatrieerd

Ann-Laure Decadt (31) laat twee jonge kinderen en een echtgenoot achter.
RV Ann-Laure Decadt (31) laat twee jonge kinderen en een echtgenoot achter.
Het lichaam van Ann-Laure Decadt (31) uit Staden die om het leven kwam tijdens de terroristische aanslag in New York is gerepatrieerd naar ons land. Dat gebeurde vanochtend omstreeks 7.40 uur in het bijzijn van de familie.

"De familie is diep aangeslagen, maar wenst hun dank uit te drukken aan allen die de repatriëring mogelijk maakten", zegt Francesco Vanderjeugd (Open VLD), burgemeester van Staden. "De familie wenst ook in het bijzonder de directie, het luchthavenpersoneel en de medewerkers van het protocol van Brussels Airport, die diep ontroerd waren, te danken voor hun inzet, medeleven en verbondenheid."

Nu het lichaam is vrijgegeven door de Amerikaanse autoriteiten, kon er ook een datum vastgepind worden voor de uitvaartplechtigheid. Die zal doorgaan op zaterdag 11 november om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Oostnieuwkerke, deelgemeente van Staden en de woonplaats van Ann-Laure. Daags vooraf is een wake gepland.

De 31-jarige vrouw was vorige week op citytrip in New York met haar moeder en zussen, toen ze tijdens een fietstocht aangereden werd door de dader van de aanslag in New York. Ze laat een man en twee jonge zoontjes na.

Straks neemt de langeafstandsloper uit Roeselare Koen Naert deel aan de marathon van New York. Hij draagt zijn wedstrijd op aan Ann-Laure en alle slachtoffers van de aanslag. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gustaaf van bever

  Een mooi jong leven, een mooi gezin, zomaar brutaal vernietigd zonder reden. Mijn oprecht meeleven voor de getroffen familie en vrienden..

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Ocharme die peuter en die baby, zo zonder mama !

 • Daniel Meuleman

  Daar zijn echt geen woorden voor, mijn diepste medeleven aan de familie en laat het een "troost" zijn voor de familie dat het in Amerika is gebeurd, de dader zal zijn gerechte straf niet ontlopen. Hier ben ik daar niet zo zeker van, ons gerecht kennende.

 • Lieve Vandamme

  Zou niet mogen zijn....Heel veel sterkte aan de echtgenoot , de kindjes en familie

 • Chris Marien

  Triest , sterkte aan de familie