Kogel door keukenraam: gezin vraagt zich af of iemand het op hen gemunt heeft

Traiteur Danny Soenen wijst de plek van de kogelinslag aan, net boven de rand van het speelpark waarin z'n kleindochter soms ligt.
Hans Verbeke Traiteur Danny Soenen wijst de plek van de kogelinslag aan, net boven de rand van het speelpark waarin z'n kleindochter soms ligt.
Traiteur Danny Soenen en z’n gezin zijn ongerust. Iemand vuurde een kogel af richting hun woning in Oostnieuwkerke. Het projectiel vloog los door een houten omheining en belandde in het dubbel glas van het keukenraam. “We hebben geen flauw idee of iemand het op ons gemunt heeft”, zegt Danny. “Maar we hopen wel dat de dader snel gevat wordt.”

De feiten die zich voordeden op het bedrijventerrein Rootputten in Oostnieuwkerke dateren al van vorige zaterdag maar raakten nu pas bekend. “Ik was rond elf uur in de voormiddag in de keuken”, vertelt Danny Soenen (49). “Plots hoorde ik een geluid, net als dat van een verfbolletje uit een paintballgeweer dat ergens tegenaan spat. Tot mijn verbazing zag ik dat er een gat zat in ons keukenraam, op ongeveer één meter hoogte. De ruit aan de buitenkant was stuk, in de ruimte tussen de dubbele beglazing lag een kogel. Dat was even schrikken.”

Eigenlijk mogen we niet te veel nadenken aan wat we ontsnapt zijn”

Danny Soenen

Inslag net boven speelpark

De traiteur ging buiten op zoek van waar het projectiel kon komen. “In onze houten omheining ontdekte ik een gat, overduidelijk afkomstig van de kogel. Iemand heeft dus bewust gevuurd, eigenlijk zonder goed te weten waar de kogel zou uitkomen. Het projectiel heeft aan snelheid ingeboet toen het door de omheining vloog. Die is bijna een centimeter dik. Een geluk, want anders zou de kogel ongetwijfeld door de dubbele beglazing in onze keuken zijn terechtgekomen. De inslag situeert zich boven het speelpark waarin ons kleindochter vaak ligt. Dat was zaterdag gelukkig niet het geval. Net boven de plaats waar de kogel door de omheining drong, hangt een bak met bloemen. Mijn vrouw geeft die regelmatig water. Eigenlijk mogen we niet te veel nadenken aan wat we ontsnapt zijn.”

Het was een ferme kogelinslag, in het grote keukenraam van de familie Soenen.
Hans Verbeke Het was een ferme kogelinslag, in het grote keukenraam van de familie Soenen.

Geen vijanden

Opmerkelijk: Danny Soenen voelt zich niet bedreigd. “We stellen ons uiteraard wel de vraag of iemand het op ons gemunt heeft maar eigenlijk houden we weinig rekening met die mogelijkheid. Vijanden hebben we niet. We kunnen het goed vinden met iedereen en proberen onze zaak op een deftige manier te runnen, in de beste verstandhouding met onze klanten. Wat dan wel de reden zou kunnen zijn voor het schot, weet ik niet. De politie was in elk geval onder de indruk van de kogelinslag. De lokale recherche neemt dit bijzonder ernstig en is een onderzoek gestart. Daar zijn we blij om. Het zou ons plezier doen, mocht de dader snel ontmaskerd worden. Niet alleen om onze schade te vergoeden maar vooral ook om te weten waarom dit precies is gebeurd.” Soenen weet niet hoe het onderzoek vordert. In gerechtelijke kringen valt te vernemen dat analyse van camerabeelden intussen een concreet spoor heeft opgeleverd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Lemmens

    De politici zijn wel erg onvoorzichtig geweest. Antwerpen is Chicago aan de Schelde, in Brussel gaat het niet veel beter en blijkbaar deint het uit naar de rest van het land. Verrijkend!