Hardnekkige sluikstorters blijven Staden teisteren

In de Diksmuidestraat ligt een meterslang spoor van sluikstort.
Foto Sam Vanacker In de Diksmuidestraat ligt een meterslang spoor van sluikstort.
Pas vorige week nog moesten de gemeentelijke diensten uitrukken om een groot sluikstort te gaan opruimen in de buurt van het voormalige containerpark of het is alweer prijs. In de nacht van maandag op dinsdag werden grote hoeveelheden afval gedumpt in de berm van de Diksmuidestraat in de richting van Zarren. Het is intussen al zeker het vierde stort op rij dat de gemeente mag gaan opkuisen.

"Ronduit frappant", zegt communicatiemedewerkster Eva De Smet. "Vorige week nog zetten we een bericht online waarin duidelijk staat dat dit niet door de beugel kan en dat er zware boetes staan op sluikstorten. En toch blijft men blijkbaar volharden. Onbegrijpelijk is het." Milieuschepen Nikolaas Bourgeois (N-VA) benadrukt dat er niet mals omgegaan wordt met overtreders.


"De politie is al ter plaatse gekomen. Het onderzoek naar de vorige sluikstorters is weliswaar nog lopende, maar ook nu gaan we de inhoud van de zakken minutieus contoleren. We gaan er alles doen om de daders te vatten en geven de strijd niet op." Volgens Bourgeois heeft dit laatste stort weinig te maken met de verhuis van het containerpark.


"Vorige keer was het zowat aan de ingang van het containerpark dat we het stort vonden, wat kan duiden op een soort frustratie van de daders. Maar zwarte zakken die 's nachts moedwillig in de berm worden gegooid? Dat is van een ander kaliber." (SVR/CDR)