Frank en Mieke maken droom waar en openen B&B in Provence

Frank Trybou en Mieke Opsomer verlaten hun huis in Staden en gaan een B&B openen in de Provence.
Foto BCL Frank Trybou en Mieke Opsomer verlaten hun huis in Staden en gaan een B&B openen in de Provence.
Frank Trybou en zijn echtgenote Mieke Opsomer stoppen met hun jobs en ruilen België voor het zonnige Piolenc in de Provence. Ze zullen er een bed and breakfast overnemen. "De typische dorpjes, het klimaat... We hebben ons er altijd goed gevoeld", vertellen ze.

Het zijn spannende tijden voor Frank Trybou en Mieke Opsomer (beiden 50 jaar). Zij vertrekken op 20 februari naar de Provence om er een B&B uit te baten. "We gaan er samen een bestaande bed and breakfast, Les Hauts de Piolenc, overnemen. Al bijna dertig jaar gaan we op reis naar Frankrijk. Ondertussen kennen we het land door en door, maar we kregen een voorliefde voor de Provence." Frank en Mieke droomden al jaren van een verhuis, maar de plannen bleven lange tijd in de koelkast. "We werden vroeg grootouders en onze ouders werden ziek en hulpbehoevend. Toen ze overleden, kwam het plan terug naar boven. Frank was zijn werk kwijt en we wilden graag iets samen doen. We overlegden met de kinderen en onze zoon Wouter (26) zag het meteen zitten. Dochter Lien (30) iets minder, maar uiteindelijk heeft ze de klik gemaakt. Via de website van 'Logeren bij Belgen' vonden we het huis in Piolenc, dicht bij Avignon en Nîmes, in de schaduw van de Mont Ventoux."


B&B Les Hauts de Piolenc bestaat al 13 jaar. "Er is al een bestaand cliënteel, mooi meegenomen. Op 20 februari tekenen we bij de notaris en met het paasverlof willen we graag starten. We zullen het samen runnen, maar ik zal me bijvoorbeeld vooral bezig houden met wandelingen uitstippelen en fietsers begeleiden naar de Mont Ventoux", lacht Frank. "Mieke zal vooral de keuken doen." Ook Mieke ziet het zitten. "We hebben allebei geen ervaring in de sector, maar we houden er van om mensen te ontvangen."


Frank en Mieke stopten met hun jobs voor hun droom. "Ik ben kleuterleidster en net voor de kerstvakantie stond ik een laatste keer voor de klas", vertelt Mieke. "Ik heb in schoonheid kunnen afsluiten. Frank was financieel directeur bij KSV Roeselare. Heel wat mensen vinden het spijtig dat we vertrekken. Al bewonderen ze dat we onze droom durven nastreven."


Frank en Mieke zeggen België niet definitief vaarwel. "Piolenc ligt 950 kilometer ver, maar we zullen nog regelmatig terugkomen. Onze zoon heeft ons huis in Staden gekocht en wij houden een appartement aan zee. Bovendien willen we de band met onze kleinkinderen onderhouden."


Alle info over de B&B van Frank en Mieke is te vinden op www.leshautsdepiolenc.fr. (DBEW/BCL)