Boze ouders zullen kapsalon van burgemeester dan toch niet ‘sluiten’: advocaat dreigt met juridische gevolgen

de ouderraad van de Gemeenteschool organiseert volgende week een symbolische actie aan Kapsalon ZieZo: 'gemeenteschool sluit kapsalon'
Joke Couvreur de ouderraad van de Gemeenteschool organiseert volgende week een symbolische actie aan Kapsalon ZieZo: 'gemeenteschool sluit kapsalon'
De protestactie die de ouderraad van de met sluiting bedreigde gemeenteschool komende zaterdag had gepland, is afgelast. De ouderraad was van plan om naar het kapsalon van burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) te trekken en de zaak symbolisch te sluiten, maar een aangetekende brief van een jurist heeft hen op andere gedachten gebracht.

Vorig weekend kondigde de ouderraad van gemeenteschool Okido aan dat er voortaan wekelijks protest zou gevoerd worden tegen de geplande sluiting van de school. Het startschot zou zaterdag gegeven worden met een opmerkelijke actie aan het kapsalon van burgemeester Vanderjeugd, waarbij de ouderraad de kapperszaak symbolisch zou sluiten. Vanderjeugd reageerde razend. “Hiermee wordt een grens overschreden. Ik ga stappen nemen.”

Die stappen zijn inmiddels genomen. Wouter Van Vooren van de ouderraad kreeg een aangetekende brief van een advocaat, waarin de actie op de korrel genomen wordt en de initiatiefnemers gewaarschuwd worden voor juridische gevolgen. “Ik heb inderdaad juridische stappen genomen”, reageert de burgemeester kort. “Dat ga ik ook altijd blijven doen als het om de bescherming van mijn privésfeer gaat. Ik hoop dat hiermee de kous af is en dat de rust en de rede nu terugkeren in Staden.”

Van Vooren verwijderde inmiddels de Facebookpagina van het omstreden evenement. “Spijtig, maar ergens heb ik ook wel begrip voor het standpunt van de burgemeester. Bij deze bieden we onze excuses aan. We gaan acties blijven voeren gericht op Francesco Vanderjeugd, maar dan alleen tegen hem als burgemeester, niet tegen hem als kapper.”

Volgens Van Vooren zullen nog andere protestacties volgen. Of er zaterdag een alternatieve actie komt, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.