Borden met gratis hondenpoepzakjes

Bart Coopman en Martin Boudry bij een van de borden.
Couvreur Bart Coopman en Martin Boudry bij een van de borden.
Op drie plaatsen in Staden komen er bordjes met gratis hondenpoepzakjes. Het gaat om een initiatief van Bart Coopman en Martin Boudry (beiden sp.a). "Het liep de spuigaten uit de jongste weken", aldus sp.a-voorzitter Bart Coopman.

Er staat al een paaltje in het Eugeen Dermautpark in Staden, er komt eentje bij het speelpleintje in Den Appel in Westrozebeke en er staat ook één in de voortuin van de voorzitter in de Roeselarestraat. "We wonen hier al bijna zeven jaar, maar de jongste twee maanden is de hondenpoep voor onze deur een echte plaag geworden", legt hij uit. "Tijdens onze nieuwjaarsreceptie waren ook onze buren bezig over de vele hondenpoep op het trottoir, waarna we met sp.a beslisten om er iets aan te doen. Niet alleen in onze straat, maar ook op twee andere plaatsen waar veel honden passeren. We hopen dat de baasjes met deze borden hun verantwoordelijkheid minder zullen ontlopen en de poep opruimen."


Coopman verwijst nog naar de toegenomen gevallen van sluikstorten in Staden de jongste maanden. "De hondenpoep is een deel van hetzelfde probleem", meent hij. "We willen zeker de hondeneigenaars niet viseren. Het gaat om het principe."


Coopman legt uit dat het de bedoeling is om uiteindelijk een duurzamer oplossing te vinden samen met de coalitiepartners. "Zo viel het me ook op dat er in het park veel te weinig vuilbakjes staan. Ook daar willen we iets aan doen. Als het zakje vol is, moet je het per slot van rekening ook ergens kwijt kunnen." De mogelijkheid om een GAS-boete uit te schrijven voor hondenpoep, staat niet expliciet opgenomen in het politiereglement van de zone Arro Ieper. (SVR)